Gündem

Altay Tankının Seri Üretimine Ne Zaman Geçileceği Belli Oldu

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Altay tankının bütün testlerden başarıyla geçtiğini belirterek, “Şimdi Allah nasip ederse mayısta seri üretimle ilgili düğmeye basacağız.” dedi.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık Sakarya’nın Serdivan ilçesindeki bir özel hastanenin açılış törenine katıldı. Burada bir konuşma yapan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık eğitim ve sağlığın bir ülkenin en temel alanları olduğunu söyledi. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın açıklamalarının detayları şöyle;

“İMKANSIZLIKLAR VARDI”

“SSK’lı devlet hastanesine gidemez. Memur, SSK hastanesine gidemez zaten gitse de şifa bulamaz. İlaçlarını kendi cebinden almak zorunda kalır. Türkiye’de sağlık o dönemlerde insanların ulaşımında en çok zorlandığı alanların başında geliyor. Elbette imkansızlıklar vardı, kolay değil. Bunu kimseyi suçlamak için de söylemiyoruz ama o günün gerçekleri sağlığın, hastanelerin şifa kaynağı değil zaman zaman insanların sağlığını kaybettiği yerler konumuna düştüğü dönemlerdi.” 

“SAKARYA’DA GELİŞTİRDİK”

“Altay tankını Sakarya’da geliştirdik. Şubat sonu itibarıyla Altay tankı bütün testlerden başarıyla geçti. Şimdi Allah nasip ederse mayısta seri üretimle ilgili düğmeye basacağız. Bir aksilik olmazsa Altay tankının seri üretimiyle ilgili kararı mayısta vermiş olacağız. Bu ülke kendi helikopterini kendi üretme noktasına geldi. Atak’ın 20’ncisini Konya’da Türk Silahlı Kuvvetlerimize teslim ettik, hem de üzerindeki silahlar büyük oranda yerli, atışlarını izledik, gurur duyduk, göğsümüz kabardı.”

Kamupersoneli.net – ANKARA