Gündem

Amerikan Vatandaşlığı İçin Green Card Başvuruları Başladı! Green Card Başvuruları Nasıl Yapılır?

Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşamak, vatandaşlık hakkı almak isteyenler için gerekli olan Green Card başvuru işlemleri 4 Ekim’de başladı. 

Amerikan vatandaşı olmak isteyen vatandaşlar başvurularını yapmaya devam ediyor.

Amerika Birleşik Devletleri’nde ömürboyu oturma, çalışma, eğitim ve yaşama hakkına sahip olmak isteyenler için düzenlenen Green Card çekilişi başvuruları başladı.

Green Card, Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşamak, vatandaşlık almak ve orada çalışmak için gerekli olan ve daimi olmayan bir kimlik belgesidir. Amerikan vatandaşlığına geçmek için, ilk önce Green Card sahibi olmak ve Green Card’lı olarak bir süre Amerika’da yaşamış olmak gerekir. Ardından Amerikan vatandaşlığına geçmek için başvuru yapılabilir. Amerikan vatandaşlarının sahip olduğu tüm haklara Green Card ile sahip olmak mümkün.

Green Card başvuruları için aranan tek şart lise mezunu olmak. Onun dışında herhangi bir kriter aranmıyor. Eğer lise mezunu değilseniz son beş yıl içerisinde en az iki yıl iş tecrübesine sahip olmak gerekiyor.

Green Card kazananları internet ortamında rastgele belirleniyor. Green Card çekilişleri her yıl sadece 1 kez düzenleniyor. 

Green Card Başvurusu Nasıl Yapılır?

Green Card çekilişine katılmak için internet üzerinden form doldurmak yeterli oluyor. Yanlış form doldurursanız diskalifiye olabilirsiniz.

Başvurular Ne Zaman Bitiyor?

Green Card için 4 Ekim 2018’da başlayan başvurular, 6 Kasım 2018’ya kadar devam edecek.

Sonuçlar Ne Zaman Açıklanacak?

Green Card DV2020 çekilişinin sonuçları ise 7 Mayıs 2019 Salı günü açıklanacak.

Kamupersoneli.net