Gündem

Anayasa Mahkemesi'nden (AYM) Barış Bildirisine İmza Atan 1071 Akademisyen Hakkında Karar!

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM), Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi metnine imza atan 10 akademisyen hakkında terör örgütü propagandası yapmak suçundan ceza almaları nedeniyle yapılan bireysel başvurular hakkında hak ihlali kararı verilmişti.

Söz konusu karara yönelik olarak 1071 akademisyen ise barış bildirisi imzalamıştı.

1071 akademisyen tarafından imzalanan bildiride ise; “AYM’nin skandal bir karara imza attığı” belirtilmişti. 

1071 Akademisyen tarafından imzalanan bildiride ise;

“Terörle mücadele ettiği için devleti suçlayan açıklamalar yapmak dünyanın hiçbir ülkesinde ifade özgürlüğü olarak değerlendirilmez.

Bu kararın, terör örgütlerine karşı etkin operasyonların gerçekleştirildiği bir dönemde alınması ise ayrıca dikkat çekicidir.

Bildiride imzası bulunan biz 1071 akademisyen, terörle mücadeleyi sekteye uğratmayı ve ülkemizi karalamayı amaçlayan her türlü kurum, organizasyon ve inisiyatifin karşısında olduğumuzu ve olmaya devam edeceğimizi beyan ediyoruz.

Sözde “barış bildirisi” adı altında terör örgütü propagandası yapan bazı akademisyenlerin ceza almalarını “hak ihlali” gören Anayasa Mahkemesi skandal bir karara imza atmıştır.

Terörle mücadele ettiği için devleti suçlayan açıklamalar yapmak dünyanın hiçbir ülkesinde ifade özgürlüğü olarak değerlendirilmez.

Türk milleti adına karar vermekle yetkili kılınan Anayasa Mahkemesinin kararlarının adalete ve kamu vicdanına aykırı olmaması gerektiğine inanıyor, bu yanlış kararda imzası bulunanları kınıyoruz.” denilmişti.

ANAYASA MAHKEMESİNDEN KARAR AÇIKLANDI

Anayasa Mahkemesi (AYM) ise Barış Bildirisi olarak bilinen bilinen bildiriye imza atan 1071 akademisyen hakkında verdiği kararında detaylar paylaştı.

Yapılan açıklamada ise;

Bbildirinin içeriğine katılmasak da bu sözler ifade özgürlüğü kapsamındadır.” ifadelerine yer verildi.