Gündem

Yurdun Dört Bir Yanında 23 Nisan Kutlamaları Başladı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla ilk tören Anıtkabir’de gerçekleşti. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve beraberindeki heyet Anıtkabir’i ziyaret etti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta kutlanıyor…

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve beraberindeki heyetle birlikte Anıtkabir’i ziyaret etti. Atatürk’ün mozolesine çelenk koyan Selçuk, saygı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşı’nı okudu.

Meclis Başkanı Mustafa Şentop ve beraberindeki heyet Anıtkabir’i ziyaret ederek mozoleye çelenk bırakacak ve Özel Defter’i imzalayacak. Daha sonra Birinci Meclis’te anma töreni yapılacak. Meclis’in 23 Nisan 1920’de açılışında en yaşlı üye sıfatıyla Sinop Mebusu Şerif Bey’in yaptığı konuşma seslendirilecek. Saygı duruşunun ardından TBMM Başkanı Şentop konuşacak. Özel Defter’in imzalanacağı törenlerde, Ankara Kulübü Derneği seğmenleri bir gösteri sunacak.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle Anıtkabir Özel Defteri’ne şunları kaydetti:

“Milli mukadderatımızın hakimi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 99. yıldönümünde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın içimizde gün geçtikçe artan coşkusu ve gururunu yaşamak için huzurunuzdayız. En zor şartlar altında dahi milletimizin sesi olan ve onun değerli idaresiyle kararlı bir şekilde yürüyen ‘Gazi Meclis’ unvanına sahip Türkiye Büyük Millet Meclis’i milletimizin bağımsızlığını ve iradesini tüm dünyaya ilan etmiş, birliğimizin ve beraberliğimizin eşsiz simgesi olmuştur. Bu yüce meclis; milli yazgımızın sorumluluğuna, ulusumuzun egemenliğine kayıtsız şartsız bağlı kalarak doğrudan üstlenmiştir. Geleceğimizin bir gülü, yıldızı, bahtımızın aydınlığı ve memleketimizin gelecek ufuklara taşıyacak olan çocuklarımızın önemini şahsınızın bu kutlu günü onlara armağan etmesiyle bir kez daha idrak etmiş durumdayız. Geleceğimizin gözü olan çocuklarımızın milli, manevi, insani, ahlaki ve kültürel değerlerinizi içtenlikle benimseyen; ailesini, milletini, vatanını gönülden seven, insanımıza hizmeti her zaman erdem sayan; din, dil, ırk, cinsiyet ayrımı yapmaksızın bütün insanların haklarıyla, düşünceleriyle ve inançlarına saygı duyan; zihinsel, bedensel, ruhsal ve duygusal yönden sağlıklı ve toplum ile barışık, kendine güvenen, hür ve bilimsel düşünceye sahip, öğrenmeyi hayat boyu devam eden bir süreç haline getirmiş, aklını ve muhakeme yeteneğini sadece kendisi kullanan milli iradeye saygılı ve milletin idaresi üstünde hiçbir güç kabullenmeyen bir insan geliştirmek, ülkemizin muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkmasında en büyük görevimiz olacaktır. Tüm dünya çocuklarına armağan ettiğiniz ve hakimiyetin kayıtsız şartsız millete verildiği bu anlamlı günü milletçe büyük bir gururla kutlarız. Ruhunuz şad olsun.”

Yurdun Dört Bir Yanında 23 Nisan Kutlamaları Başladı

Devlet Erkanı da Anıtkabir’de

TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve beraberindeki devlet erkanı Anıtkabir’i ziyaret etti. Atatürk’ün mozolesine çelenk koyan Şentop, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nı okudu.

Anıtkabir’deki törene; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Çalışma Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Selçuk, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener katıldı.

Yurdun Dört Bir Yanında 23 Nisan Kutlamaları Başladı

TBMM Tören Salonu’nda Resepsiyon Verilecek

Şentop, daha sonra TBMM Tören Salonu’nda kutlamaları kabul edecek. TBMM Genel Kurulu ise özel gündemle saat 14.00’te toplanacak. Genel Kurul’da, Meclis’te grubu bulunan partilerin liderlerine 10’ar, grubu olmayan parti temsilcilerine üçer dakika söz verilecek. İki aylık seçimtatilinden sonra ilk kez Meclis’te bir araya gelecek olan liderlerin, son güncel gelişmelere yönelik mesajlar da vermeleri bekleniyor. Meclis Başkanı Şentop, akşam da TBMM Tören Salonu’nda resepsiyon verecek. Önceki yıllarda tasarruf ve şehit haberleri nedeniyle bazı resepsiyonlar iptal edilmişti.

Çanakkale’deki Kutlamalar Başlamak Üzere

ÇANAKKALE Kara Savaşları’nın 104. yılı dolayısıyla Gelibolu Yarımadası’nda 24 ve 25 Nisan’da gerçekleştirilecek törenlerin genel provası yapıldı. Şehitler Abidesi’nde tören akış programı çerçevesinde gerçekleştirilen provalarda, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. 2. Kolordu Komutanlığı’nda görevli askerler, bando eşliğinde saygı atışı ve geçit töreni yaptı. Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın akrobasi ekibi Türk Yıldızları da 24 ve 25 Nisan’da yapacağı gösteri uçuşunun provasını gerçekleştirdi. Provayı takip eden Kültür ve Turizm Bakanlığı Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ve 18. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Dündar Şahin Güngör, tören alanında inceleme yaptı. Bu arada Türkiye’nin dört bir yanından tarihi Gelibolu Yarımadası’nı ziyarete gelen vatandaşlar da provayı ilgiyle izleyerek, askerlerle fotoğraf çektirdi.

İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde Tedavi Gören Çocuklar Doyasıya Eğlendi

İZMİR Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle 4. Behçet Uz Çocuk Şenliği gerçekleştirildi. Tedavi gören çocukların doyasıya eğlendiği etkinlikte Down sendromlu çocukların dans gösterisi ise büyük beğeni topladı. 
3.Çocuk Şenliği, Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde gerçekleştirildi. Şenlikte tedavi gören çocuklar renkli kostümler giyerek doyasıya eğlendi. Çeşitli hediyelerin dağıtıldığı etkinlikte Down sendromlu çocukların yaptığı dans gösterisi ise ilgi odağı oldu.

Şenliğe katılan 6 yaşındaki lösemi hastası Rüzgar Eser’in annesi Özge Kuruoba, “Şenlik çok güzel. Bugün tedavimizi gördük, daha sonra eğlendik şimdi ayrılacağız. Bizim için çok güzel bir gün oldu çünkü uzun zamandır dışarıya çıkamıyorduk” diye konuştu. Şenlikte doyasıya eğlenen Rüzgar Eser ise, “İçim şenlik oldu bu şenlik gibi. 23 Nisan çok güzel bir gün” dedi.

Ankara Minik Yeteneklerle Kutladı

DEVLET Opera ve Balesi Genel Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü (DOB) bünyesinde bulunan çocuk korosu ve balesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla “neşe” temalı temsil verdi.

DOB’un “23 Nisan Temsili” saat Ankara Opera Sahnesi’nde sanatseverlerle buluştu. Bölümün 25 yıldır başkanlığını yürüten Ömür Uyanık ve eğitmenlerin eşliğinde çalışmalarını sürdüren 60 çocuk, bale sanatçıları Sanem Subaygil ve Buğra Alnıaçık ile “Paquita”yı ve “Shostakovich’le dans”ı sahneye taşıdı.
Temsilin ikinci bölümünde çocuk korosu şefi Öykücan Yavşan yönetimindeki Leyla Gencer Çocuk ve Gençlik Korosu sahne aldı.