Gündem

Ankara Barosu Seçimleri 16 – 17 Ekim Tarihlerine Ertelendi

 Ankara Barosunda dün ve bugün yapılması planlanan seçimler, çoğunluk sağlanamadığı için 15-16 Ekim tarihlerine ertelendi.


Yaklaşık 13 bin avukatın kayıtlı olduğu Ankara Barosu’nun 64. Olağan Genel Kurulu için Ankaralı avukatlar, Ankara Barosu Eğitim Merkezi’nde bir araya geldi. Yeterli çoğunluğun sağlanamaması üzerine alınan karar doğrultusunda, seçimler 15-16 Ekim’e tehir edildi.

İki gün sürmesi planlanan olağan genel kurul, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Cemil Birsel Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek. Kurulun ilk gününde baro yönetim kurulu faaliyetleri ve Ankara Barosu Avukatları Yardımlaşma Sandığının hesapları incelenecek. İkinci gün ise başkanlık seçimi ve alt kurulların seçimleri yapılacak.

Canduran yeniden aday

Ankara Barosu başkanlığı için 6 avukat adaylığını açıkladı. Adaylar arasında 2 yıldır başkanlık görevini yürüten Hakan Canduran da bulunuyor. Canduran, Demokratik Sol Avukatlar Grubu adına yeniden başkanlığa aday olacak.

Canduran’ın yanı sıra Baroda Birlik grubu adına Cem Şahin, Milliyetçi Avukatlar grubu adına Fazıl Çağrı Kuş, Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar grubundan Nuray Özdoğan, Savunma Hareketi grubu adına Gökçe Bolat adaylığını açıkladı. Ali Selek de seçimlere bağımsız aday olarak katılacak.

Kamupersoneli.net / AA