Gündem

Ankara'da Banliyö Seferleri Kaldırılıyor

Ankara Belediyesi tarafından Banliyö seferleri hakkında duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda banliyö seferlerinin durdurulma kararı yer aldı

Ankara’da banliyö seferleri bitiyor. Ankara’da Başkentray çalışmaları kapsamı altında 11 Temmuz 2016 Pazartesi tarihinden itibaren banliyö trenleri seferden kaldırılıyor.


Banliyö Seferleri Neden Kaldırılıyor


Yapılan açıklamaya göre banliyö trenlerinin seferden kaldırılmasının nedeni şu şekilde açıklandı: Banliyö hatlarının standartlarının metro standardına çıkarılması çalışmaları sebebiyle Banliyö seferleri durduruldu.

Sincan – Kayaş hattında 11 Temmuz2016 Pazartesi günü başlayacak olan çalışmaların yaklaşık 1,5 yıl boyunca devam etmesi bekleniyor.

Banliyö seferlerinin kaldırılması ile Ankara’lıların ulaşımlarını sağlaması için Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı EGO Genel Müdürlüğü ek otobüs seferleri koyacak.

Günde yaklaşık 50 bin civarında Ankara’lı bu süre zarfında banliyö trenleri yerine otobüsleri kullanacak.

Banliyö hattının metro standartlarına yükseltilmesi çalışmaları kapsamında Ankara’da demiryolu hattı üzerinde bulunan hemzemin geçitlerin kaldırılacağı ve bu geçitlerin yerine alt ve üst geçitler yapılacağı açıklaması yapıldı.

Kamupersoneli.net  | Ankara