Gündem

Ankara'da kaç kişinin isim ve soyismini düzelttiği belli oldu !

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından ad ve soyadda yazım, imla hatası veya düzeltme işareti kullanılmasından kaynaklanan anlam değişikliklerinin mahkeme kararı aranmaksızın değiştirilmesine imkan sağlayan uygulamaya 2017 yılının Aralık ayında başlamıştı.

EN ÇOK DEĞİŞTİRİLEN İSİM VE SOYİSİMLER

Bu uygulamaya Ankaralılar tarafından ypun ilgi göstreildi. Ankara’da 32 bin 177 kişi ismini, 4 bin 939 kişi de soyadını düzeltti. Bu uygulama ile en çok değiştirilen soyisimler arasında “Koyun”, “Çakal”, “Deli”, “Çoşkun”, “Satılmış”, “Uğuz”, “İşik”, “Çıplak”, “Çinar”, “Dana”, “Kör”, “Ördek” yer aldı. Bunun yanı sıra “Hava”, “Sade”, “Sümeyya”, “Küpra”, “Firdes”, “Meyrem”, “Hadice”, “Mehriban”, “Buşra” en çok değişen diğer kadın isimleri arasında yer aldı. Erkeklerde ise en çok değiştirilenler arasında “Yunis”, “Memet”, “Abubekir”, “Serdal”, “Zekeriye”, “Çoşkun”, “Gökan”, “Ferat”, “Kazim” isimleri yer aldı.

BAŞVURULAR 2019’UN SONUNA KADAR

Ad ve soyadlarındaki yazım yanlışlarını değiştirmek isteyenler bulunduğu yerleşim yerindeki nüfus müdürlüğüne başvuru yapabiliyorlar. Ayrıca kişinin yerleşim yeri dışındaki müdürlüklere yaptığı başvurular kabul edilmiyor. Yurt dışında bulunanlar ad ve soyadı değişikliğine ilişkin talepleri için dış temsilciliklere başvuru yapabiliyor.

Ayrıca başvuruların 2019 yılının sonuna kadar devam edeceği ifade edildi. 

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA