Gündem

Ankara'da PÖH'lerin de Katıldığı 300 Personelle Operasyon ! Çok Sayıda Gözaltı

Ankara’da terör örgütü PKK/KCK adına eğlence yerlerinin işletmecileri, taksi şoförleri ve esnaftan silah zoruyla haraç toplayan suç örgütüne yönelik operasyon gerçekleştirildi. PÖH timlerinin de içinde olduğu 300 personel ile gerçekleştirilen operasyonda 15 kişi gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunun koordinesinde Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından bu konu hakkında soruşturma yürütülüyordu. Soruşturma kapsamında elebaşı Kasım B. olan suç örgütünün, Altındağ’ın Ulus bölgesinde terör örgütü PKK/KCK adına silah zoruyla haraç topladığı öğrenildi.

25 ŞÜPHELİNİN YAKALANMASI İÇİN HAREKETE GEÇİLDİ

Bu polis ekipleri örgütüne üye olan veya birlikte hareket eden 25 şüphelinin yakalanması için harekete geçti. Ayrıca polis ekipleri Altındağ, Çankaya ve Keçiören’de 35 adrese şafak vakti eş zamanlı baskın düzenledi.

Özel harekat polislerinin de katıldığı operasyonda, 60 ekipten oluşan 300 polis eş zamanlı olarak şüphelilerin ev ve iş yerlerine girdi. Suç örgütüne mensup çok sayıda kişinin Kasım B’nin kalabalık aile üyelerinden oluştuğu, eğlence yerlerinin işletmecileri, taksi şoförleri ve esnafı cebir, baskı ve tehditle sindirerek silah zoruyla haraç aldığı belirlendi. 

Ayrıca polis ekipleri tarafından diğer şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatıldı. 

KAMUPERSONELİ.NET