Gündem

Ankara'da Sağanak Yağmur ve Dolu Etkili Oldu! Sel Uyarısı Geldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün Ankara için ani yağış uyarısının ardından beklenen sağanak yağış şehirde etkili oldu. Sağanak yağışla beraber yer yer dolu yağışı da eklenince şehirde bazı noktalarda yine su birikintileri yaşandı ve bazı noktalarda sel görüldü. Geçtiğimiz haftalarda yaşanan sağanak yağıda sen felaketinin yaşandığı bazı noktalarda ise yine sel uyarısı yapıldı. 

Öte yandan, Ankara’da 20 Mayıs günü yaşanan sağanak yağışın ardından onlarca kişinin mahsur kaldığı Akay alt geçidinde yine su birikintisi yaşandığı ancak belediye ekiplerinin hazır beklediği öğrenildi. 

ANKARA’DA ŞİMDDETLİ SAĞANAK YAĞMUR

Ankara’da yaşanan sağanak yağış ile ilgili olarak Meteoroloji Genel Müdürlüğü bir açıklama yayımlandı. Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada belirli saatler arasında kentte şiddetli yağış beklendiği ve yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması uyarısı yapıldı. 

Ankara’da yaşanan sağanak yağmura yönelik Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada “Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün öğle saatlerinden sonra Ankara’da yerel olarak kuvvetli (21-50kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak ve dolu yağışı beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.” ifadeleri kullandı. 

BİR UYARIDA BOLU İÇİN GELDİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden bir sağanak yağmur uyarısı da Bolu için geldi. “Bugün 16:30-19:30 saatleri arasında Bolu’da yerel olarak kuvvetli (21-50kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgâr, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır”

Kamupersoneli.net – ANKARA