Gündem

Ankara' daki Canlı Bomba Patlamasına İlişkin Kan Donduran Detay

Ankara’ da meydana gelen patlamada, polisin ihtarına uymayan teröristlerin kendilerini patlattığını aktarmıştık. Konuyla alakalı çalışmalar halen sürerken, ortaya çıkan bir detay kan dondurdu.

Ankara Valisi Topaca: “(Ankara’daki terör operasyonu) Diyarbakır’dan yapılan bir ihbar üzerine polisin aradığı şahıslardı. Bu bölgeden bir vatandaşın dün yaptığı ihbar üzerine dün akşamdan itibaren bölge üzerinde yoğunlaşıldı. Yapılan incelemede bazı şahısların olduğu anlaşıldı. Sabaha karşı bu mahalle gelinerek kendilerine teslim olmaları yönünde arkadaşlarımızın ikazları oldu. Olumlu cevap vermediler. Bir süre geçtikten sonra, daha biz müdahale etmeden kendilerini patlattılar.”

Ankara Valisi Topaca:
“(Ankara’daki terör operasyonu) Bingöl doğumlu Harun Arslan isimli bir şahsın kimliği mevcut. Tahrip olmamış şekilde nüfus cüzdanı elimizde. Epey bir zamandır ortalıkta olmadığı, görülmediği yönünde bir ihbar vardı. Bir bayan olduğunu da düşünüyoruz ancak onun kimliği henüz tespit edilebilmiş değil. Arkadaşlarımızın şüphelendiği üçüncü bir kişiyi de tespit etmeye çalışıyoruz. Otomobili de bu saldırıda kullanacaklardı, bu şahıs son bir iki gün içinde satın almış. İlginç olan bir husus da, araca Türk bayrağı asmışlar.”


Kamupersoneli.net | AA