Gündem

Ankara için son dakika deprem uyarısı geldi!

Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Pampal, “Ankara deprem açısından, deprem tehlikesi açısından zannedildiği gibi güvenli bir yerde bulunmuyor” diyerek vatandaşlara uyarılarını peş peşe sıraladı.

5fd7949bbf214407ecab076d.jpg

ANKARA’DA DEPREM OLDU

Dün akşam aktarılan son bilgiye göre Ankara saat 22.53 sularında merkez üssü Kalecik’te 4,5 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Yerin 12 km derinliği altında meydana gelen deprem Ankara’nın çeşitli bölgelerinde hissedildi.

ANKARA’NIN DURUMUNU MASAYA YATIRMAMIZ LAZIM

Ankara’da meydana gelen depremi değerlendiren uzman isim, şu ifadeyi kaydetti:

“Ankara ve deprem dediğimiz zaman çok farklı çağrışımlar yapar. Herkes farklı bakar. Bir kısmı korkar, bir kısmı ‘Ankara’da deprem olmaz’ der. Öncelikle Ankara’nın durumunu bir masaya yatırmamız lazım. Ankara’nın aktif faylarını deprem açısından ikiye ayırmamız lazım öncelikle”

screenshot-3.jpg

YIKICI BİR DEPREM DEĞİL

Ankara’da meydana gelen depremin, yıkıcı bir deprem olmadığını ifade eden uzman isim, açıklamasının devamında, “Dün yaşadığımız depremi doğuran, Ankara merkez ilçelerinin içinden geçen, bunları kısaca saymak gerekirse; Kalecik Fayı, hemen onun güneydoğusunda Elmadağ Fayı, hemen onun yakınında Kızılırmak Fayı, hemen Kalecik Fayı’nın batısında Çerkeş-Çubuk arasında Dodurga Fayı, bunun biraz batısında Kazan Fayı, sonrasında Yapracık Fayı, Balaban Fayı, Ankara’nın içinden, merkez ilçelerinden hatta altından geçen ve 4 ile 6 arasında deprem oluşturma potansiyeli olan faylar var. Dün yaşadığımız bunlardan biriydi. Kalecik civarında, doğrultu atımlı bir fay, bu fayın çözümlemesi yapıldı. 4 buçuk, 4.6 değerleri verildi. Bu yıkıcı bir deprem değil. Ama insanları kokuttu, hepimiz fark ettik hissettik” ifadesini kullandı.