Gündem

Ankara Trafiğinde TRT Kent Radyo Dönemi

Trafiğin içerisinde yol alana TRT Kent Radyo canlı yayın aracı, muhabiriyle birlikte sokağın da nabzını tutuyor… Taksi durakları simitçiler, esnaf, sanayici ve Ankaralı vatandaşa mikrofon uzatıyor…

TRT Genel Müdürü Şenol Göka’nın projesiyle hayat bulan TRT Kent radyoları, yeniliklere imza atmaya devam ediyor. TRT Radyo Dairesi Başkanı Amber Türkmen’nin yönetiminde bulunan TRT Kent Radyo Ankara, sessiz sedasız yeni bir uygulamaya başladı. Ankara’da gündemin nabzını tutan TRT Kent Radyo, Başkent’in yoğun trafiğine çözüm bulmak ve Ankaralılara yardımcı olmak için yeni bir projeye imza attı.

TRT KENT RADYO CANLI YAYINLARLA ANLIK TRAFİK BİLGİSİ PAYLAŞIYOR

TRT Kent Radyo, canlı yayın aracıyla muhabirini Ankara trafiğinin içerisine gönderiyor. Trafikte seyreden TRT Kent Radyo Muhabiri, Ankara caddelerini, sokakları karış karış gezerek sabah trafiğinde 2 saat boyunca Günaydın Ankara ve Kent Gündemi programına canlı yayınlar aracılıyla bağlanıyor ve trafik yoğunluk durumunu, alternatif yolları, güzergah üzerinde bulunan yol çalışmalarını, yanmayan trafik lambalarını, kazaları, araç arızalarını… Kısacası trafik akışını bozan bütün unsurları canlı yayında 105.6 haber merkezine bildiriyor. Canlı yayınlardan trafik ve yol durumunu öğrenen Ankaralılar kendilerine yeni güzergah tayin ediyor. Bunun yanında TRT Kent Radyo Ankara dinleyicileri de yolda çekmiş oldukları görüntüleri radyonun sosyal medya sayfalarından paylaşarak trafiğin çözümüne katkıda bulunuyor.

TRT’nin trafiğin merkezine gönderdiği Ankara’nın ilk trafik muhabiri Burak Balcı şunları söyledi: ” TRT Kent Radyo tarafından başlatılan bu proje Ankara’da hayat kurtarıyor. Çekilmez denilen sabah trafiğini, yoğunluk bilgilerini ve açık yolları da tarif ederek daha çekilir hale getiriyor. Burada amaç Ankaralıların sabah trafiğinde yaşadığı sorunların çözümüne bir nebze olsun katkıda bulunabilmektir. TRT ailesi tarafından başlatılan bu uygulama kısa süre içerisinde ciddi dönüşler aldı. Binlerce dinleyici gündemin yanı sıra trafiği de TRT Kent Radyo’dan dinler hale geldi. Projeye destek veren tüm TRT ailesine ve trafikte bizi yalnız bırakmayan tüm Ankaralılara teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Kamupersoneli.net | ANKARA