Gündem

Ankara Valiliği Açıkladı: 3502 Kişi İhraç Edildi !

15 Temmuz darbe girişiminden sonra kamu kurum ve kuruluşlarında FETÖ temizliği başladı. FETÖ ile ilişkisi olduğu tespit edilen kamu çalışanlarının bazıları açığa alındı, bazıları görevden ihraç edildi, bazı personeller hakkında ise soruşturmalar devam ediyor.

Ankara Valiliği, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından günümüze kadar kamuda uygulanan işlemlere ilişkin sayısal verileri açıkladı: 2223 kamu çalışanının açığa alındığı, 3 502 kişinin ihraç edildiği, 490 kamu personeli ile 114 kişi hakkında adli işlemlerin devam ettiği söylendi.

Ankara Valiliği, konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Darbe girişimi sırasında en çok yaralanan ve şehit olan şehrin Ankara olduğu, gazi olan vatandaşlardan 3’ünün hala yoğun bakımda olduğu, 9 kişinin de tedavilerinin hala devam ettiği açıklandı.

FETÖ operasyonları kapsamında, 308 kurum ve kuruluşun yanı sıra Bakanlığın  onayıyla toplam 17 kurum ve kuruluşun kapatıldığı, 14 derneğin faaliyetinin durdurularak kapatılmasının önerildiği, 3 okul, 17 yurt, 1 vakıf, 10 kurs ve etüt merkezi, 2 dershane ve 4 dernek için kapatma teklifi yapıldığı söylendi.

Daha önce kapatılan 6 okulun, 1 Eylül 2016 tarih ve 29818 sayılı 2. Mükerrer Resmi Gazete’de yayımlanan 673 sayılı KHK ile faaliyetlerine devam etmesine karar verildiği de açıklamalar arasındaydı.

Valiliğe, darbe girişimi sonrasında oluşan maddi ve manevi hasarların giderilmesi için 965 başvuru yaptığı ifade edildi.

Ankara Valiliği, yazılı açıklamasında FETÖ soruşturmalarının detaylı bir şekilde devam edeceğine de yer verildi.

Kamupersoneli.net