Gündem

Ankara Valiliğinden Yeni kimlik, ehliyet ve pasaportlarla ilgili önemli uyarı

Ehliyet ve pasaport işlemlerine başvuru yapanlardan istenilen belgeler açıklandı.

Ankara Valiliği tarafından yayımlannan duyuruya göre; İl Nüfus Ve Vatandaşlık Müdürlüğünün Duyurusuna yer verildiği belirtildi.

Ankara Valiliği’nin resmi intenet adresi üzerinden yayımlanan duyuruya göre ise;

29.10.2016 tarihli ve 29872 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan “676 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname”nin 25. maddesi ile 3152 sayılı Kanun’un 10. maddesi birinci fıkrasının (f) bendine;

“Pasaport, pasaport yerine geçen belgeler ve sürücü belgelerinde yer alacak bilgiler ile biyometrik verinin türü, niteliği ve alınma yaşını tespit etmek, bu belgelerin tasarımı, temini, basımı, dağıtımı, teslimi ile üretim ve kişiselleştirilmesine ilişkin işlemleri yürütmek ve bunlara dair usul ve esasları belirlemek” hükmü getirilerek Emniyet Genel Müdürlüğünce yürütülen bu kapsamdaki iş ve işlemlerin Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün görevleri arasına eklenmiştir.

Bu kapsamda, 02 Nisan 2018 Pazartesi günü itibariyle Hususi Damgalı (Yeşil) Pasaport ve Hizmet Damgalı (Gri) Pasaport başvuruları ilimiz Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü tarafından, Umuma Mahsus Pasaport başvuruları ile Sürücü Belgesi başvuruları ise ilimize bağlı 24 İlçe Nüfus Müdürlüğünden alınmaya başlanmış olup, ilgili pasaport ve sürücü belgesi müracaatları için başvuru işlemleri sırasında gerekli olan  belgeler aşağıda  verilmiştir.