Gündem

"Ankara Yaralıları için Kan İhtiyacı Var" Haberleri Gerçek Değil

Sağlık Bakanlığı çeşitli sosyal medya sitelerinde dün akşamki patlamada yaralananlar için kan ihtiyacı olduğu yönündeki haberlerin gerçeğini yansıtmadığını bildirdi. Sağlık Bakanlığı yetkililerinden alınan habere göre dün akşamda bu yönde bir açıklama yapıldığı hatırlatıldı. Akşam 18:45’de Ankara Kızılay Avm karşısında bulunan Güvenpark’ın önünde meydana gelen terörist saldırısı sonucu 37 vatandaş hayatını kaybetmiş bir çok vatandaş yaralanmıştı.

Kan İhtiyacı Yok

Patlamanın meydana geldiği 18:45’den hemen sonra olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye aracıyla birlikte güvenlik gücü sevk edildi. Olay yerinde geniş güvenlik tedbirleri alınmasından sonra yaralıların nakliyesine başlandı. Olayın meydana gelmesinin hemen ardından sosyal medyada patlamadan sonra hastanelere nakledilen yaralılar için ” Kan Lazım ” şeklindeki haber ve mesajların gerçeği yansıtmadığı konusunda Sağlık Bakanlığı’ndan bir açıklama gelmişti. Gün içerisinde bu tür haberler tekrar gündeme gelmeye başladı ve ulaştığımız bazı yetkililer dün akşamki açıklamayı tekrar yerine getirdi.  Sağlık Bakanlığı yetkilileri hastalar Ankara’da bulunan hastanelerde herhangi bir kan ihtiyacı mevcut değil. Akşam aynı açıklama zaten yapılmıştı. Sosyal medya ve bazı medya sitelerinin “Ankara ‘da yaralılar için kan ihtiyacı var” haberlerinin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Sağlık Bakanı Sabah Ankara Numune Hastanesi’ndeydi

Sabah saatlerinde Ankara Ankara’da Numune Hastanesi önünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sağlık Bakanı olay yerinde hayatını kaybedenlerin sayısının 30 olduğunu, sabah saatlerinde ağır yaralı vatandaşların hayatını kaybetmesi sonucu  37 vatandaşın yitirildiğini belirtti. Yaralı sayısının 71 olduğunu bildiren Sağlık Bakanı durumu kritik olan yaralı sayısını 15 olarak açıkladı.

Kamupersoneli.net