Gündem

Ankara’da mesai saatlerine düzenleme geldi!

Yapılan açıklamaya göre organize sanayi bölgeleri, küçük sanayi siteleri ve sanayi kuruluşlarının çalışma saatleri düzenlendi. Yeni mesai saatleri 08.00 – 18.00 arasında olacak.

YENİ MESAİ SAATLERİ

Konuyla ilgili Ankara Valiliği Twitter hesabı üzerinden açıklama yaptı. Yapılan açıklama, “Vali Vasip Şahin başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulumuz, gelen talepleri de dikkate alarak ilimizde faaliyet gösteren OSB, Küçük Sanayi Siteleri ve Sanayi Kuruluşları’nın mesai saatlerini 08.00-18.00 olarak belirledi” ifadesi kullanılarak yeni saatler duyuruldu.

MESAİ SAATLERİ DEĞİŞTİ

Konuyla ilgili yayımlanan ifadede şunlar kaydedildi:

“Koronavirüs (Covid­19) salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi korumak ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutmak amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirilmiştir. Gelinen aşamada son dönemde Koronavirüs salgınının yayılımında tüm Dünya’da ve özellikle Avrupa’da hızlı bir artış yaşandığı, Ülkemizde ve İlimizde de vaka ve hasta sayılarında yükseliş görüldüğü kamuoyunun malumudur. İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca salgınla mücadelenin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra salgının seyri ve olası riskler göz önünde bulundurularak hayatın her alanına yönelik uyulması gereken kurallar ve önlemler belirlenmektedir”