Gündem

Ankarada Otobüse Bomba İhbarı

Ankarada Otobüse Bomba İhbarı

Akay Kavşağı üzerinde hareket halinde olan bir özel halk otobüsünün içerisinde, bomba olduğu yönünde ihbarın yapılışının ardından ekipler hemen harekete geçti. Durdurulan otobüsün içerisindeki yolcular güvenlik güçlerinin kontrolüyle problemsiz olarak otobüsten tahliye edildiler. Otobüsteki yolcular şaşkınlıklarını gizleyemezken, güvenlik güçleri olay yerine bomba uzmanlarını çağırdılar. Bomba güvenlik uzmanları olay yerinde ve otobüste incelemeler yapıyorlar. İhbarın da sms ile geldiği yönünde bilgiler paylaşıldı.

Ankara’da yaşanan hain terör saldırılarından sonra güvenlik önlemlerinin seviyesi hiç düşürülmedi. Konuyla alakalı olarak çıkarılan plaka sahteliklerine dair bir yönetmelik dahi bulunuyor. Araçlarda bundan sonra çift mühürlü döneme geçiş yapılacağının bilgisi verilmişti.

Akay Kavşağında Hareketli Dakikalar

Otobüste bomba olduğu ihbarının verilmesi üzerine Akay Kavşağında çok hareketli dakikalar yaşandı. Hemen otobüsü kontrollü bir şekilde durduran yetkililer gidiş yönünü de trafiğe kapattılar. Güvenlik güçlerinin kontrolü altında otobüsten tahliye edilen yolcular korku dolu anlar yaşadılar. Konuyla alakalı olay yerinde bomba inceleme ekiplerinin çalışmaları sürerken, güvenlik önlemleri üst düzeye çıkarılmış durumda.

İhbar Sms Yoluyla Gelmiş

Özel halk otobüsünün içinde bomba olduğu ihbarı, emniyet güçlerine sms yoluyla iletilmiş. Emniyet güçleri bunun üzerine otobüsü durdurarak, yolcuları tahliye etti. Bomba ihbarıyla alakalı incelemeler devam ederken, vatandaşlar da bir problem yaşamadan otobüsten ayrıldıkları için teşekkürlerini dile getirdiler.

Olay yerine gelen inceleme ekipleri köpekler ve bomba uzmanları eşliğinde incelemelerini tamamladılar. Herhangi bir bomba veya patlayıcı maddeye rastlanmadı.. İhbarın asılsız çıkışıyla beraber de vatandaşlar derin bir nefes aldılar.