Gündem

Ankaralılar Dikkat ! Valilik Duyurdu: Artık Yasaklandı

Gazete Duvar’da yer alan habere göre, Ankara Kızılay’da yıllardır seyyar satıcılar tarafından kurulan ‘akşam pazarı’ hakkında Ankara Valiliği tarafından önemli bir karar alındı. Bu karara göre artık akşam pazarları kurulamayacak.

ANKARA VALİLİĞİNDEN FLAŞ KARAR

Kitap, ikinci el kıyafet ve çeşitli ev gereçlerinin satıldığı pazardaki yasak kararı, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Çankaya Belediyesi’nin Kızılay’da başlattığı yenileme çalışmasının tamamlanmasının ardından uygulanmaya başlandı.

Valilik tarafından Çankaya Belediyesi Zabıta ekipleri ile Emniyet Müdürlüğüne bir yazı gönderildi. Bu yazı ile tezgahların kurulmamasına karşı önlem alınması talep edildi. Yıllardır gece saat 21.00’den itibaren kurulan tezgahlara karşı zabıta ekipleriyle birlikte polis güvenlik önlemi almaya başladı.

“BİZİM EKMEĞİMİZ, EKMEK TEKNEMİZ”

Akşam pazarına izin verilmemesinin ardından Kızılay’daki seyyar satıcılar Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’e Kızılay’a astıkları afişlerle tepki gösterdi. Seyyar satıcılar tarafından Çankaya Belediyesi’nin, ‘Kalp Kırmadık, Rekor Kırdık’ sloganını hatırlattı. Ayrıca seyyar satıcılar hazırladıkları afişlerinde “Hani kalp kırmak yoktu? Bizim ekmeğimiz ekmek teknemiz. Yüzlerce insanın kalbi kırılıyor. #Konur #Yüksel #Karanfil akşam tezgahları pazarı ile daha güzel” ifadelerine yer verdi.