Gündem

Annesi ile Benzeyen Öğrencinin YGS'si İptal Edildi

Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde yaşayan bir öğrencinin Yükseköğretime Geçiş Sınavı başvuru formunda annesinin fotoğrafı konulduğu sanılan öğrenci sınava katılımda bulunamadı.

İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik yaptığı açıklaması içerisinde Kandıra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencisi olan Simay Kocaoğlu’ nun bulunduğu iddaa üzerine konunun araştırılması için 2 müfettiş görevlendirildi.

Simay Kocaoğlu’ nun annesi sınav başvuru zamanında Yükseköğretime Geçiş için başvuru evraklarını anne Sibel Kocaoğlu okula evrakları götürmüştü. Müdür yardımcısı E.K.G. tarafından fotoğrafının çekilerek kızı Simay Kocaoğlu ‘ na ait başvuru formuna eklenmiş olduğu  ve Müdür yardımcısı E.K.G’ nin bir sorun çıkmayacağını bu konu hakkında bu şekilde açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik idari soruşturma işlemi tamamlandıktan sonra detaylı olarak bu konu hakkında açıklama yapılacağını söyledi.

Sibel Kocaoğlu ve kızı Simay Kocaoğlu bu hakkında bir sorun yaşanıp yaşanmayacağını öğrenmek amacı ile sınava 13 gün kala tekrar okula giderek Müdür Yardımcısı E.K.G. ‘ ye sordular. Müdür Yardımcısı E.K.G. herhangi bir sıkıntı olmayacağın dile getirerek içlerinin rahat etmesi amacı ile  Kocaeli’de bulunan Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi bürosuna gidebileceklerini açıkladı. Anne kız ÖSYM bürosuna gittikten sonra yetkililer öğrencinin sınava giremeyeceğini belirtti.

Konuyla ilgili konuşan anne Sibel Kocaoğlu, “Bizim 1 yılımızı yedi. Belki de kızımın hayatı ile oynadı. Şikayette bulundum ancak olan benim çocuğuma oldu” diyerek açıklamada bulundu.

Kamupersoneli.net