Gündem

Arefe Günü Okunacak İftar Duası , Peygamberimizin İftar Duası

İslam Alemi Rahmet ve Bereket ayı Ramazanın son gününü yaşamanın hüznünü ve Bayrama yaklaşmanın sevincini yaşıyor. Peki Arefe günü hangi ibadetler yapılmalıdır? Ramazan ayının son günü nasıl geçirilmelidir? Ramazanın son iftar günü hangi dualar okunmalıdır? Cevaplar yazımızın devamında.

Arefe Günü İftarda Yapılacak Olan Dua

Ramazan ayının son gününde orucumuzu açmadan önce edeceğimiz dua:

Allahümme leke sumtü ve bike amentü ve aleyke tevekkeltü, sübhaneke ve ala rızkıke eftartü veli savmel’ ğadin min şehri ramazane nev eytü fağfir li ma kaddemtü vema” ahhertü. “
 

Anlamı: “Allah’ım! Senin için oruç tuttum, sana inandım, sana dayandım, senin verdiğin rızıkla orucumu açtım. Yarının orucuna da niyet ettim, benim geçmiş ve gelecek günahlarımı bağışla.”
 

Hz. Muhammed (S.A.V.)’in İftarda Okuduğu Dua

Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) orucunu şu dua ile açardı:

“Allahümme leke sumtü ve ala rızkıke eftartü.” (Ey Allah’ım, Senin rızan için oruç tuttum ve Senin rızkınla orucumu açıyorum.) ( Ebu Davud, Savm: 22)

Ayrıca yıllarca aşina olduğumuz iftar duası da:

Allɑh’ım, Senin rızɑn için oruç tuttum, Sɑnɑ inɑndım, Senin rızkınlɑ orucumu ɑçtım, Hɑmdolsun verdiğin nimetlere, Sɑğlık ve ɑfiyete. Ey bɑğışlɑmɑsı bol Rɑbb’im, Beni, Ailemi, Milletimi, Devletimi, Ve tüm inɑnɑnlɑrı koru, Rɑhmetini ve yɑrdımını esirgeme üzerimizden, Bizlere yɑşɑmɑ sevinci ver, Her türlü güçlüğe kɑrşı dɑyɑnmɑ gücü ver, Senin her şeye gücün yeter. Amin.