Gündem

Artık KYK Yurtlarında Çamaşır Yıkamak Ücretli

Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesinde Mersin’de hizmet veren devlet yurtlarından öğrencileri üzecek bir haber geldi. KYK yurdundan yeni alınan karara göre, öğrenciler çamaşır yıkamak için para ödeyecekler. Öğrencilerin çamaşır yıkamak için 14,5 TL ödemeleri gerekiyor.

Geçtiğimiz aylarda KYK yurtlarında internet kullanımının artık ücretli olacağına ilişkin haber yapmıştık. Şimdi de KYK yurtlarında çamaşır yıkamak ücretli hale getirildi.

-7 kilograma kadar çamaşır yıkama ücreti 8 TL
-7 kilograma kadar çamaşır kurutma ücreti ise 6,5 TL

Çamaşır yıkamanın ücretli olmasının yanı sıra ütü de ücretli oldu. Gömlek ütülemek için 2,5 TL pantolon ütülemek için 2 TL, ceket için ise 5 TL ödenerek ütü yapılabilecek.

KYK bünyesinde hizmet veren yurtlarda geçtiğimiz yıllarda internet, çamaşır ve ütü ücretsiz bir şekilde kullanılabiliyordu. Geçtiğimiz yıllarda da ücretli hizmet sunmak için talepte bulunan yurtlar olmuştu fakat kabul edilmemişti. 

Yeni alınan kararlar, Mersin’de KYK’ya bağlı bütün devlet yurtlarında çamaşır, ütü ücretli olacak. Yakında bütün KYK yurtlarında bu hizmetlerin ücretli olması bekleniyor.

Kamupersoneli.net