Gündem

Asbest Tehlikesi İçin Uyarı Yinelendi: 'Karantinaya Alınmalı.'

Ankara Maltepe bölgesinde yıkımına başlanan ve asbest gazı yaydığı iddiasıyla yıkımı Ankara 7. İdare Mahkemesince durdurulan havagazı fabrikası için dün açıklamalarda bulunan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan  ve Ankara Tabip Odası Başkanı Vedat Bulut yıkım süreciyle ilgili olarak; “Paniğe gerek yok çünkü Mimarlar Odası Ankara Şubesi ve Ankara Tabip Odası’nın başvurusuyla yıkım durduruldu. Binanın acilen karantinaya alınması gereklidir. O brandalar sabit değildir, rüzgârda dolaşmaktadır. Bina yıkılmamalı, korunmalıdır.” dedi.

“Bu bina karantinaya alınacak. İki branda ve üç tane de tülle yıkım yapılamaz. Yöneticilerin suskunluğundan ve kamuoyuna herhangi bir bilimsel bilgi vermemesinden kaynaklı vatandaş panik oldu. Vatandaşın panik olmasının nedenlerinden biri de yöneticilere olan güvensizliktir. Biz bunu açıklamasaydık, onlar açıklayacaklar mıydı? Biz bunları gördük, soluduk. Belki de 20 yıl sonra kanser olacağız” uyarısı yapıldı.

”Eğer yarın bir gün mahkemeden gelecek aksi bir kararda yıkım yeniden başlarsa, o bölgede ölçümlerin düzenli olarak yapılması gerekiyor. Bir insan asbest soluyup soluyamadığını hissedemez. Sonuçları 20 yıl sonra kanser olarak ortaya çıkıyor.” ifadesinde bulunuldu. 

Kapmupersoneli.net