Gündem

Askeri Dayak Atarak Öldüren Komutanın Savunması Ortaya Çıktı

Nöbet sırasında annesi ile telefonda konuştuğu için Başçavuş Osman Hancı, er Gökhan Kılıç’ın başına miğferle vurmuş ve uzun süre komada yatan Gökhan Kılıç hayatını kaybetmiş ve komutan Başçavuş Osman Hancı tutuklanmıştı. 

NAR’LI SAVUNMA 

Hancı’nın savunması herkesi şok etti. Hancı’nın avukatları arkadaşları tarafından atılan narın başına isabet etmesi sonucunda er Gökhan Kılıç’ın beyin kanaması geçirdiğini iddia etti.

SAVCILIPA DİLEKÇE SUNULDU

Konu ile ilgili olarak Hürriyet Gazetesinden İsmail Saymaz’ın aktardıklarına göre olayın faili Başçavuş Osman Hancı’nın savunması ortaya çıktı. Hancı’nın avukatları Gülten Ceylan, Nihat Ceylan ve Tuğba İzgi tarafından 22 Kasım’da savcılığa bir dilekçe sunuldu. 

22 Kasım ayında savcılığa sunulan dilekçede nöbet arkadaşı Ahmet Kızılcan ile karşılıklı nar atıp şakalaştıkları iddia edildi ve “Atılan narlardan kafasına isabet etmiş olabileceği şüphesi doğmaktadır” denildi.

DAHA ÖNCEDE ASKERLERİ DÖVMÜŞ

Astsubay Hancı’nın yazın koğuşta tartıştıkları için odaya çağırdığı er Yüksel Şağbangül ve Fırat Can Bağcı’yı da sopayla dövdüğü ortaya çıktı. Er Şağbangül konu hakkında bir ifade verdi. Şağbangül ifadesinde elinin çatladığını ve alçıya aldıklarını bildirdi. Şağbangül ifadesinde tutanaklara “Komutan dövdü” diye geçmemesi için hastanede “Düştüm” dediğini bildirdi ve “Hancı’nın en ufak şikâyette dinlemeden dövdüğünü bütün askerler söylerdi” dedi.

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA

Bir Yorum

  1. İnternette okuduğum ve haberlerde gördüğüm kadarı ile başçavuş kesinlikle askerin kafasına miğfer le vurmuş. Şimdi de kendini kurtarmak için vurmadım diyor. Diğer askerlerin ifadelerine göre başçavuş herzaman asker dövüyormuş. Bundan sonra ne olacak; son duruşmada hakim başçavuşa ve avukatlarina inanmadı ve tutukluluk haline devam dedi. Zaten deliller başcavuşun dövdüğünü kanıtlıyor. Genelkurmay başkanının kara kuvvetleri komutanı Dündar ın bir açıklama ve aileden özür dilemesi…
    Başçavuş unda en az on yıl hapis yatması gerekir. Ayrıca başcavuşu 3 avukat savunuyor bukadar parası varmı. Şaştım. Hakim davayı Ekim e attı yanlışlıkla beraat falan vermez inşAllah…10 yıl hapis istiyorum.