Gündem

Askerlerimizin Donarak Şehit Olması Olayı İçin İki Müfettiş Görevlendirildi

Tunceli’nin Nazımiye ilçesinde operasyona katılan 2 askerin olumsuz hava koşulları sebebiyle donarak şehit olduğu olayla ilgili olarak 2 müfettiş görevlendirildi. Görevlendirilen müfettişler kente gelerek incelemelerine başladı.

SORUŞTURMALAR DEVAM EDİYOR

İlçenin 2300 rakımlı kırsalında operasyona katılan jandarma uzman çavuşlar Asım Türkel ile Ferruh Dikmen’in, 26 Ekim’de olumsuz hava koşullarından etkilenip donarak şehit olmuşlardır. Bu olayla ilgili olarak Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli ve Jandarma Bölge Komutanlığı tarafından da idari soruşturma başlatıldı. Başlatılan soruşturmalar ise hala devam etmektedir.

MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLDİ

Konu ile ilgili olarak İçişleri Bakanlığı tarafından 2 müfettiş görevlendirildi. Müfettişlerin kente geldiği ve çalışmalarına başladıkları belirtildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Tunceli’de son teröristin etkisiz hale getirilmesi hedefi doğrultusunda sürdürülen Teröristle Mücadele Harekatı kapsamında, teröristlerin kış üstlenme bölgelerini kontrol altına alıp alan hakimiyeti sağlamak amacı kapsamında 22 Ekim’de 12 kişilik tim Nazımiye ilçesi kırsalına helikopter ile indirilmişti. 

Teröristlere yönelik pusu faaliyeti sırasında olumsuz hava koşullarından etkilenen tim, 26 Ekim’de hava koşullarının kısmen düzelmesi ile helikopter ile tahliye edilip Tunceli Devlet Hastanesine getirilmişti. Hastanede 2 askerimiz hipotermi tanısı ile şehit olmuş 10 askerimiz de muayenelerinin ardından taburcu edilmişti.

KAMUPERSONELİ.NET