Gündem

Askerlik celp ve terhis tarihleri açıklandı! Askerler ne zaman terhis olacak?

Normalleşme sürecinin açıklamasının ardından celp ve terhis işlemlerinin uygulanacağı vatandaşlar tarafından merak ediliyordu. Konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan celp ve terhis işlemleri hakkında da bilgilendirme yaptı. İşte askerlik celp ve terhis işlemleri hakkında merak edilenler..

ASKERLİK TERHİS İŞLEMLERİ

31 Mayıs tarihinden itibaren askerlik terhis işlemleri başlayacak. Milli Savunma Bakanlığı’nın atama, görevlendirme ve personel temin faaliyetleri ise 1 Haziran’da başlayacak. Askerlik celp işlemleri de dönemde 5 Haziran’da başlayacak. Erdoğan, açıklamasında şu ifadeyi kaydetmişti:

“Askerlik terhis işlemleri 31 Mayıs’ta başlayacak. Milli Savunma Bakanlığı’nın atama, görevlendirme 1 Haziran’da, bedelli askerlik 20 Haziran’da yeniden başlayacak”

Askerlik celp ve terhis tarihleri açıklandı! Askerler ne zaman terhis olacak?

SALGIN HASTANELERİNİN SAYILARI AZALTILACAK

Erdoğan açıklamasında, koronavirüs salgını sebebiyle salgın hastaneleri olarak kullanılan hastanelerin normale döneceğini belirtti. 1 Haziran tarihinden itibaren salgın hastanelerinin sayısı azaltılacak. Bu kuruluşlar normal işleyişine ve hasta kabulüne başlayacak.