Gündem

Askerlik yeri öğrenme işlemi e-devletten yapılacak ! Şubat 2017 askerlik yeri sorgula

Şubat 2017 askerlik yerleri belli oldu mu? Acemi Birlik ve Usta birlikleri merak eden adayları 97/1 Tertipleri askerlik yerini merak ediyor. Askerlik yerleri 15 Ocak ve 21 Ocak 2017 tarihlerinde belli olacak. Hem uzun dönem hem kısa dönem askerlik yerleri aktif olacak. Bu sene askerlikte A Grubu ve B grubu olmak üzere 2 sonuç açıklanacak. A grubu adayları 3 Şubat 8 Şubat tarihleri arasında acemi birliklerine teslim olurken B grubu mart ayında teslim olacak.

97/1 ASKERLİK YERLERİ NASIL ÖĞRENİLECEK?

Celp dönemlerine göere farklılık gösteren asker alım tarihi, 97/1 celp döneminde askere gitmek isteyen vatandaşların ilgisini çekiyor. Şubat ayı itibariyle celp altına alınacak bireyler, ocak ayı içeirisnde askere ne zaman gidebileceklerini öğrenebilecek. Er adayları celp dönemlerini E-Devlet üzerinden öğrenebilecek. E-Devlet’e giriş yapacak adaylar, bu sisteme erişim şifresini PTT’den kimlikleri karşılığında alabilecekler. T.C kimlik numarası ve PTT’den alacakları şifre ile sisteme giriş yapacak olan asker adayları, sol üst köşede yer alan e-hizmetler bölümüne tıklayacak.

Tıkladıkları bölümde, sayfanın üst bölümünde yer alan ‘Hizmet Adı’ kutucuğuna kısa dönem askerler ‘Yedek Subay Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama’, uzun dönem askerler ise ‘Er Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama’ ifadesini yazdıktan sonra, karşılarına çıkacak olan linke tıklayacak. Linkin tıklanmasının ardından karşılarına çıkacak ‘Yedek Subay Sınıflandırma Sonucu’ ya da ‘Er Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama’ butonuna tıklayacak olan asker adayları, askerlik yapacağı birliği kolayca öğrenebilecek. Bu adımların ardından ise sırasıyla, Sevk Bilgilendirmesi, Sevk Kişisel Bilgiler, Sevk Başvuru Bilgilendirme veSevk Belgesi bilgisi alınabilecek. Sevk belgesinde, asker adayının birliğine teslim olacağı günler ve yol izinleri bilgisi yer alacak. Belgeler, kısa bir süre içerisinde bu sistem üzerindne alınabilecek.

2017 CELP DÖNEMLERİ

1997 yılında doğanların askere alım işlemleri 2017 yılı itibariyle başladı. 2017 yılı celp dönemleri içinde geçmiş yıllarda olduğu gibi yine 4 ayrı celp ayında alıp yapılacaktır. Bu aylar başta 1. celp dönemi olan Şubat celbi, sonrasında 2.celp dönemi olan Mayıs Celbi, sonrasında 3.celp dönemi olan Ağustos celbi ve en sonra 4.celp dönemi Kasım ayı celp dönemlerinden oluşmaktadır. 4 celp ayı kendi içlerinde de A ve B grubu olarak 2 ayrı kısma ayrılabilmektedir.