Gündem

Asya ile Avrupa 3.Kez Birleşti

İstanbul’un 3. köprüsü olması için yapılan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde çalışmalarda sona yaklaşıldı.Dün çeşitli devlet erkanında bulunduğu törende son tabliye kaynağı yapıldı. Cumhurbaşkanı Yavuz Sultan Selim Köprüsü’üyle alakalı; “Dünyada asma köprüler içerisinde en geniş dört gidiş, dört geliş, iki de hızlı trenle ilgili raylı sistemin olduğu böyle bir proje yok. Asma köprü olarak bu uzunlukta bir başka köprü de yok. Bunlar bizim iftihar vesilemiz” şeklinde konuştu.

Asya ile Avrupa kıtasını kara ve demir yolu vasıtasıyla bağlayacak olan köprü için Cumhurbaşkanı Erdoğan ve devlet erkanı incelemelerde bulundu.Yapımının sonuna yaklaşılan köprünün son tabliyesinin de bağlanması sebebiyle bir tören düzenlendi.Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘a Başbakan Ahmet Davutoğlu , Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Enerji Bakanı Berat Albayrak, Çevre Şehircilik Bakanı Fatma Gül Demet Sarı, İstanbul Büyükşehir Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Valisi Vasip Şahin, bazı milletvekilleri ve firma çalışanları da eşlik etti.
3 Yıl Önce Öylece Kalır Dediler
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 3 yıl önce temeli atan proje için bazı kesimin “iki gün beton atılır öylece” kalır dediklerini hatırlattı. Böyle bir projenin Türkiye açısından ciddi bir imaj yükseltme çalışması olduğundan bahseden Erdoğan zamanında temele gelip protesto yapanların da olduğunu hatırlattı. 3.Kez Asya ve Avrupa kıtasını birbirine bağlayacak olan Yavuz Sulten Selim Köprüsü hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada “Ancak büyük düşünenler böyle büyük projeleri gerçekleştirirler. Bizler de bu yola böyle çıktık” dedi.
En Geniş Köprü Türkiye’de
Dünya üzerindeki en geniş köprü olmasına vurgu yapan  Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Erdoğan,
“Dünyada asma köprüler içerisinde en geniş dört gidiş, dört geliş, iki de hızlı trenle ilgili raylı sistemin olduğu böyle bir proje yok. Asma köprü olarak bu uzunlukta bir başka köprü de yok. Bunlar bizim iftihar vesilemiz” şeklinde konuştu.

Köprü Çalışanlarına İkramiye Sözü Verildi
Ayrıca yaptığı konuşmada Yavuz Sultan Selim Köprüsü‘nün açılış müjdesini de veren Erdoğan köprü inşaatında çalışanlar içinde müjde verdi. Köprü inşaatında çalışan işçiler için firma yetkililerinden ikramiye sözü alıp duyurunca işçiler bu haberi sevinçle karşıladı.