Gündem

Ataşehir Belediyesinin Yeni Başkanı Belli Oldu

CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin yerine atanacak isim belli oldu.

Atanacak İsim Belli Oldu

İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılan CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin yerine atanacak Vekil Başkan seçimleri gerçekleştirildi.

Yapılan Vekil Başkan seçimlerini CHP’li aday İlhami Yılmaz kazandı.

Ataşehir Belediye Meclisi’nde 37 meclis üyesinin yer alıyor. Meclis’te CHP Grubunun 22 üyesi, AK Parti Grubunun ise 15 meclis üyesi bulunuyor. Gerçekleştirilen seçimin ilk turunda, CHP’nin adayı İlhami Yılmaz 22, Ak Parti adayı Mustafa Cevat Artık ise 15 oy aldığı belirtildi. İkinci turunda da değişiklik yaşanmayan seçimde, üçüncü turda ise en çok oyu alan aday CHP’li Yılmaz seçimi kazandı.

Ataşehir Belediyesi’nin yeni başkanı artık CHP’li Milletvekili İlhami Yılmaz oldu.

İlhami Yılmaz Kimdir?

1953 yılında Malatya’da doğan İlhami Yılmaz, ilk ve orta öğrenimini Malatya’da tamamladı. 1977 yılında İstanbul İktisadi Ticari İlimler Akademisinden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadi Enstitüsü ve İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Finans kürsüsünde MBA mastırını tamamladı.

İlhami Yılmaz, 1999 yılından itibaren iki dönem Kadıköy Belediyesi Meclis Üyeliği ve Belediye Meclis Başkan Vekilliği; 2009 yılından itibaren de iki dönem Ataşehir Belediyesi Meclis Üyeliği, İBB Meclis Üyeliği, Belediye Başkan Yardımcılığı ve Başkan Vekilliği görevinde bulundu.

Kamupersoneli.net – ANKARA