Gündem

Avrasya Tünelinin İsmi İçin Oy Verme İşlemi Devam Ediyor ! (anket.udhb.gov.tr)

 Asya ve Avrupa Yakasını denizin altından karayolu ile bağlayacak olan Avrasya Tüneli Projesinin isminin ne olacağı şu sıralar bir hayli merak konusu.

Proje hakkında belirtilen açılış tarihine kısa bir zaman kaldı. Ulaştırma Bakanlığı Avrasya Tüneli Projesi hakkında isim belirlemek amacı ile kamuoyuna bir anket yayımladı. Konu ile ilgili olarak tünelin adının sosyal medyada Mustafa Kemal Atatürk, Abdülhamid Han ve Alparslan Türkeş olması için adeta kıyasıya yarış var. 

Tünel Hakkında İki İsim Yarışıyor 

Ekşisözlük, Facebook ve Twitter üzerinden örgütlenen sosyal medya kullanıcıları Avrasya Tüneli Projesinin adının Atatürk olması için kampanya başlattı. Twitter’da bu konu bu sabah erken saatlerde ” Tünelisimönerim ” etiketi ile Türkiye’nin 1 numaralı gündemi oldu. Yapılan oylama kapsamında iki isim yarışıyor. O isimlerin biri Atatürk diğeri ise Abdülhamit Han’dır. 

 

Avrasya Tüneli Projesinde Son Durum 

Başbakan Binali Yıldırım tünelin 20 Aralık 2016 tarihinde hizmete sunulacağını belirtti. Avrasya Tüneli Projesi İstanbul ilinde iki yakayı denizin altından bağlayacak. Tünelin genişletilmiş sahil yollarının son durumu havadan görüntülendi. Ayrıca tünel hakkındaki çalışmaların sonuna gelindi. 

Bir Yorum

  1. bu tünelle osmanlı devlet adamlarının ne işi olabilir.Avrasya Tüneli en doğru seçimdir.Fatih sultan mehmet köprüsüne herkes ikinci köprü der mesela,Tünele kimin adını koyarsanız koyun resmi yazışmalar dışında köprü AVRASYA köprüsüdür.Yabancılar için de kolay olmalı.

  2. SULTAN ABDULHANITHAN olmasi gerekir onun projesi oldugu icin saygilar.