Gündem

Avustralya'da Cami Yakıldı

Avustralya’nın Victoria eyaletindeki Geelong kentinde bulunan tek cami kundaklandı.


Victoria Eyaletinin Geelong Manifold Heights semtinde bulunan ve 1993 senesinde bölgede yaşayan Müslümanlar tarafından satın alınan bir kilisenin camiye dönüştürülmesiyle hizmet vermeye başlayan Geelong Camisi’nde bu sabaha karşı yangın çıkarıldı.

Caminin çıkarılan yangında büyük hasar gördüğü belirlendi. Olayın faillerinin İslam karşıtları mı yoksa ekim ayından bu yana kiliseleri yakan grup oldukları henüz bilinmiyor.

Victoria Polis Müfettişi Graham Banks, caminin kasıtlı olarak hedef alındığını düşünmediklerini, olayın kentte daha önce de meydana gelen kilise yangınlarıyla bağlantısı olabileceğini dile getirdi. Kilise camiye dönüştürülürken binanın dışının orijinal halde bırakılması polisin tahminlerini güçlendiriyor.

Sadece Bir Camimiz Vardı Onu da Yaktılar

Geelong Camisi’nde dört yıldır imamlık görevini yapan Pakistan kökenli Muhammed Ramzan yaptığı açıklamada, “Sadece Müslümanlar için değil burada yaşayan toplumlar için de çok trajik ve çok üzücü bir olay. Geelong Manifold Heights’ta sadece bir camimiz vardı, onu da yaktılar.” dedi.

İmam Ramzan, bu zorluk karşısında yılmayacaklarını söyleyerek “Güçlü bir toplumumuz var, camiyi yeniden inşa edebiliriz ve etmeye kararlıyız.” dedi.

Bölgede yaşayan cami cemaati ve farklı inançlardan olan herkesin birbiriyle iyi ilişkiler içerisinde olduğunu belirten İmam Ramzan, “Avustralya güzel insanların bulunduğu güzel bir ülke. Bu tür çirkin olaylar bizi daha da güçlendirir ve birbirimize bağlar. Camimizi tekrar restore eder yeniden yaparız.” dedi.

Geelong Camisi’nin bulunduğu bölgeye değer kattığını ve herkes tarafından saygıyla karşılandığını söyleyen Avustralyalı Richard Ryan, ‘‘Bu bölgede yaşıyorum ve yaşanan bu olay bizi son derece üzdü.” ifadelerini kullandı.

Anglikan Kilisesi’nden Cuma Namazı Teklifi

Geelong kentindeki tek caminin yakılmasından sonra bölge yaşayan Müslümanlara birçok kesimden destek yağarken, Anglikan Kilisesi cuma namazı için kilise salonunun kullanıma hazır olduğunu söyledi. Piskopos Philip Huggins, Anglikan Kilisesi olarak ellerinden gelen yardımı yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Avustralya’da son yıllar içerisinde özellikle Müslüman kadınlar, Müslümanlara ait okullar, camiler ve dini mekânlar İslam karşıtlarının saldırılarına maruz kalıyorlar. Ülkedeki az sayıda İslam karşıtı camilerin yapılmasına karşı çıkarak helal ürünlerin yasaklanmasını istiyor. Ancak toplumun geneli bu tür grupların yaptıkları gösterilere karşı gösterilerle cevap vererek Müslümanlara destek veriyor.

AA

Kamupersoneli.net   | Ankara

Son dakika haberleri, kamu haberleri, memur haberleri, sınav haberleri ve daha fazlası için kamupersoneli.net internet sitemizi takip edebilir ve kamupersoneli.net android uygulamasını cep telefonunuza indirerek gelişmelerden her an haberdar olabilirsiniz.