Gündem

Avusturya'da Skandal ! Türk Yolculara Köpeklerle Arama Yaptılar

Avusturya Viyana Havalimanında yaşananları Hasan K. isimli bir yolcu videoya çekti ve paylaştı. Söz konusu videoda polis köpeğinin yolcuların üzerine çıktığı görülüyor.

İNCELEMEDE BULUNDU

Yaşanan bu olaya Avusturya’da büyük tepki gösterildi. Türkiye’nin Viyana Boşkonsolosu, olayın duyulmasıyla havalimanına gidip incelemelerde bulundu.

Dışişleri Bakanlığı tarafından konu ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yapıldı. Yapılan yazılı açıklamada Viyana Schwechat Havalimanı’nda bir gümrük memurunun uçağa alınmak üzere salonda bekleyen THY yolcularının üstlerini ve eşyalarını bir polis köpeğine koklattırmasına ilişkin bazı görüntülerin sosyal medyada yer aldığı belirtildi.

“MEMURLARIN UYARILMALARI TALEP EDİLMİŞTİR”

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada “Bu tür aramaların, ihbar yapılması üzerine ve nadiren, tüm havayollarını kapsayacak şekilde yapıldığı öğrenilmiştir. Viyana Büyükelçiliğimizce, Avusturya Dışişleri Bakanlığı nezdinde girişimde bulunularak, görüntülerdeki uygunsuz kontrol şekline dikkat çekilmiş ve ilgili Avusturya makamlarının, bilhassa da gümrük muhafaza memurlarının uyarılmaları talep edilmiştir.” ifadelerine yer verildi.

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA