Gündem

Ayasofya’yı ibadete açma yerine gündemde tutmaya çalışıyorlar!

Cumhurbaşkanı kararnamesi ile Ayasofya bir saatte ibadete açılabilir. MHP ve AKP’nin oy çokluğu ile de Ayasofya hemen ibadete açılabilir. Ayasofya’nın camiye dönüştürülerek ibadete açılmasını gündeme taşıyan Cumhur ittifakı, bu seçenekleri nedense göz ardı ederek sadece gündemde tutmayı hedefliyor.

18 YILDIR NEDEN YAPILMADI?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ayasofya’nın ibadete açılmasına sanki CHP engelliyormuş gibi açıklamalarda bulunuluyor. CHP ise ‘’Gücünüz var niye ibadete açmıyorsunuz?’’ diye sesleniyor Bahçeliye… Ekonomi de ki sıkıntıları, artan işsizliği, TL’nin döviz karşısında ki kayıpları gündemden uzak tutmak için hükümetin Ayasofya’yı gündemde tuttuklarını dile getiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “Dini kullanarak siyaset yapma alışkanlığı var” dedi. Kılıçdaroğlu, yetkinin Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’da olduğunu hatırlatarak “18 yıldır yapılmayan şey neden şimdi yapılmaya çalışılıyor?” diye sordu.

Ayasofya’yı gündemde tutmaya çalışan Bahçeli bugün yine bazı açıklamalarda bulundu; Bahçeli konu hakkında şu açıklamaları yaptı;

AYASOFYA CAMİSİ’NİN TASARRUF HAKKI

“Yunanistan’ın ve bu ülke çizgisinde siyaset yapan CHP’nin karalama kampanyası bayağı ve beyhude bir çırpınıştır” derken, “Ayasofya Camisi’nin tasarruf hakkı sadece Türkiye’ye aittir. Başka mihrak ve ülkelere yalnızca halt yemek düşecektir” açıklaması yaptı. Bahceli, CHP’yi Yunanistan çizgisinde siyaset yapmakla suçladı.

Bahçeli yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

Bir süredir Ayasofya Camisi’nin tekrardan ibadete açılmasıyla ilgili münakaşa, münazara ve münavebeli tartışmalar siyaset ve ülke gündemine bütün ağırlığıyla yerleşmiştir.

Bu kapsamdaki fikri ve siyasi müzakerelerin esasen 86 uzun yıldır sıcaklığını koruduğu da bir başka gerçektir.

İstanbul’un 567’inci fetih kutlamaları muhtevasında 29 Mayıs 2020 tarihinde Ayasofya Cami’nde okunan Fetih Suresi’yle birlikte anında rahatsızlanan iç ve dış odaklar bir kez daha mevzi alarak nifak seferberliği başlatmışlardır.

Telkinlerle mukaddesat irademizi yıpratma, mabetlerimizi sorgulama ve itibarsızlaştırma hamleleri son günlerde yoğunlaşmıştır.

Nitekim Ayasofya üzerinden yürütülen kara propaganda bir üst faza yükselmiştir.

Ezan sesinden irkilen çevrelerin hangi karanlık özlemlerle yanıp tutuştukları basiret ve vicdan sahibi her insanımızın mahsusen farkında olduğu bir husustur.

Ayasofya Camisi’nin maddi ve manevi mülkiyet hakkı 567 yıldır Türk milletinin zimmet ve zilyedindedir.