Gündem

Aydın Erkoç: ÖTV Düzenlemesi İyi Oldu !

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Başkanı Aydın Erkoç, Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) düzenlemesinin, vergilendirmede lüks araçlar lehine olan çarpıklığı gidereceğini belirterek, “Fiyatı 500 bin lira olan ve motor hacmi 1600 cc’yi geçen bazı lüks araçlar, normal araç gibi yüzde 45 ÖTV’ye tabiydi. Bunun düzenlenmesi iyi oldu.” dedi.

Erkoç, AA muhabirine, otomobillerde motor silindir hacminin yanı sıra fiyat kriterinin de devreye alındığı yeni ÖTV düzenlemesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Yeni uygulamayla getirilen kriterlerin, vergilendirmede bazı lüks araçların lehine olan çarpıklığı gidereceğine dikkati çeken Erkoç, “Düzenleme isabetli oldu, ama yanlış anlaşılmasın. Fiyatı 500 bin lira olan ve motor hacmi 1600 cc’yi geçen bazı lüks araçlar normal araç gibi yüzde 45 ÖTV’ye tabiydi. Bunun düzenlenmesi iyi oldu. Diğer taraftan ÖTV’nin artması, araç fiyatlarını artıracağı için hiçbir zaman iyi olmaz.” diye konuştu.

Erkoç, Türkiye’de motorlu taşıtlar üzerindeki vergi yükünün çok ağır olduğunu belirterek, “Dünyanın hiçbir yerinde arabadan bu kadar vergi alınmıyor. Araçlardan, ilk çıktığı günden son kullanıcıya kadar ÖTV, KDV, plaka vergisi, noter harcı, sigorta ücreti adı altında çok sayıda vergi alınıyor.” ifadesini kullandı.

Düzenlemenin ikinci el araç satışlarında yavaşlamaya neden olacağını savunan Erkoç, “Dolar ile avrodaki yükseliş de ikinci el araç satışlarına olumsuz etki yapacaktır.” dedi.

Otonomi 2 Aralık’ta resmen açılacak

Erkoç, ayrıca Ankara’da otomotiv ticareti yapılan Otonomi İş Merkezi’nin 2 Aralık’ta resmi açılışının gerçekleştirileceğini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ı da açılışa davet ettiklerini bildirdi. 

Kamupersoneli.net – AA