Gündem

Aydın'da Bir Cumhuriyet Savcısı ile Hakim Tutuklandı

Aydın’da, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan Söke ilçesinde görevli 1 Cumhuriyet savcısı ile 1 hakim tutuklandı, 4 hakim ve 1 savcı serbest bırakıldı.

FETÖ’nün darbe girişimine ilişkin HSYK kararının ardından Aydın Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Söke Adliyesinde görevli Cumhuriyet savcıları Fatih Yücel, Muhammed Talha ile hakimler Bora Topuz, Sevinç Özdemir, Mehmet Üre, Kerim Kuyu, Yusuf Eren işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. 

“Anayasa’ya aykırı davranmak ve FETÖ’ye üye olmak” suçlamasıyla savcılık ve hakim karşısına çıkarılan Cumhuriyet savcısı Fatih Yücel ve hakim Bora Topuz tutuklanırken diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Öte yandan, Aydın merkezde gözaltına alınan cumhuriyet savcıları Metin Durgun, Nakip Özdemir, Ergün Tokgöz ve Eyüp Murat Duran ile hakimler Murat Saz, Ahmet ve Serap Aydın ile Asuman Murat Mutlu’nun emniyetteki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi. 

Soruşturma kapsamında Kuşadası Adliyesinde görevli Cumhuriyet savcısı Çetin Küçet, Kuşadası 1. Asliye Ceza Hakimi Ahmet Karaköse, 2. Asliye Hukuk Hakimi Dilek Karaköse ile Didim Cumhuriyet Savcısı Abdullah Altınbaş tutuklanmıştı. 

Kamupersoneli.net | AA