Gündem

Ayvalık'ta Balık Çiftliklerine Tepkiler Artıyor

 Ayvalık Tabiat Parkı Platformu üyesi bir grup, düzenledikleri yürüyüşle ilçede kurulmaya başlanan balık çiftliklerine tepki gösterdi.


İlçe Belediye Başkanı Rahmi Gençer ile platform üyeleri ellerindeki pankart ve dövizlerle öğretmenevinden Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü.

Gençer, meydanda yaptığı konuşmada, sadece para kazanmak uğruna dünyanın hızla çölleşmeye başladığını söyledi.

Balık çiftliklerini istemediklerini dile getiren Gençer, “Ayvalık’ta bir yerel yönetim olmasına rağmen, ilçemiz sınırları içerisinde balık çiftlikleri kurulacak ve yerel yönetime bile sorulmuyor. Biz de bunu basından öğreniyoruz ya da kurulduğu zaman görüyoruz.” diye konuştu.

Ayvalık Tabiat Parkı Platformu Sözcüsü Şükrü Kaygısız da insanoğlunun hoyratça kullanımı nedeniyle doğanın hızla tahrip olduğuna işaret etti.

– “Verilen izinler iptal edilmeli”

İklimlerin değiştiğini, doğal afetlerin artığını, çölleşmenin yaygınlaştığını anlatan Kaygısız, şöyle konuştu:

“Bu alana balık çiftliği için izin verilmesinin yasal olarak mümkün olmadığını, izin veren kurumların ise bölgenin özelliklerinden haberdar olmadıklarını gördük. Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu, Çevre Kanunu, Milli Parklar Kanunu ve çok sayıda uluslararası sözleşmeye aykırı olarak verilen izinler bir an önce iptal edilmelidir. Halkın yaşamını hiçe sayan, denizi, ekosistemi ve turizmi öldürecek olan balık çiftlikleri bir an önce kaldırılmalıdır.”

Ayvalık Kent Konseyi Başkanı Ahmet Üzgeç de konuyla ilişkin ilgili bakanlıklara yazı yazdıklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından gruptakiler, Dünya Çevre Günü dolayısıyla kıyılardaki çöpleri temizlemek için tekneyle denize açıldı.

AA
Kamupersoneli.net