Gündem

Azerbaycan Ermenistan'ı Vurdu

Azerbaycan Savunma Bakanlığı Önce Vurdu Sonra Açıkladı: ” Ermeniler can kayıplarını kamuoyundan saklıyor”
Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri Ermeni mevzilerini vurdu. Azerbaycan Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada Ermeni silahlı kuvvetleri’nin son günlerde Azerbaycan’a karşı yürüttüğü sabotaj girişimleri sert bir şekilde karşılık bulduğunu belirtti. Karşı tarafa bu sabotaj girişimlerinin son bulmaması nedeniye darbe indirildiğini vurguladı.Azerbaycan Ordusu’nun  ermeni kuvvetlerine havan saldırısı düzenlediği Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından bildirildi.

Şiddetli Havan Saldırısı
Azerbaycan topçu birliklerinin düzenlediği havan saldırısı sonucu Ermenistan‘a ait bir çok askeri aracın imha edildiğine vurgu yapan bildiride ermenistan’ın havan topu saldırısı sonucu yaşadıkları can kayıplarını kamuoyundan sakladığı ifade edildi.

Gerekirse Yok Ederiz Mesajı
Azerbaycan Savunma Bakanlığı’nın yaptığı açıklamada “Düşmana ait tüm sabotaj girişimleri ve sivil yerleşim alanlarına saldırıları sonucu mümkün olan en kısa sürede şiddetle karşılık vereceğimiz uyarısını yapıyoruz. Uyarımız dikkate alınmaz ise Ağdere, Magadis, Talış ve diğer bölgelere sabotaj için yerleştirilen tüm askeri birlikler tarafımızca yok edilecektir” denildi.

Bilindiği üzere 1990 yılında Azerbaycan’a ait Dağlık Karabağ‘da etnik anlaşmazlıklar çatışmazlıklar çıkmıştı. Azerbaycan’a ait Dağlık Karabağ bölgesine toprakları arasına katmak isteyen Ermenistan 1911-1993 yılında bölgeyi Rusya’nın desteğiyle işgal etmiş soykırım girişiminde bulunmuştu. Azerbaycan-Ermenistan savaşı 1994 yılında ateşkesle son bulmuş fakat iki ordu geçen süre zarfında bir çok kez çatışmış iki ülkede de kayıplar yaşanmıştı.