Gündem

Azerbaycan Savunma Bakanlığı: 5 Asker Şehit

Konu ile ilgili olarak Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada Ermenistan askerlerinin Talış köyü istikametinde sızma girişiminde bulunduğu belirtildi. Ayrıca sızma girişimini Azerbaycan askerlerinin erken tespiti sonucunda çatışma çıktığı ifade edildi. Can kaybı veren Ermeni birlikleri geri çekilmek zorunda kaldı. Bakanlık ise Azerbaycan tarafının kayıp vermediğini ifade etti.

5 AZERİ ASKER ŞEHİT OLDU

Savunma Bakanlığı Ermenistan’ın 24 Şubat’ı 25 Şubat’a bağlayan gece Ermeni birliklerinin tüm cephe boyunca Azerbaycan mevzilerine sızmaya çalışırken çatışmanın çıktığını belirtti. Çıkan çatışmada şehit olmuş 5 Azerbaycan askerinin cesetlerinin çıkarılması konusunda uluslararası aracıların katılımıyla varılan anlaşmanın şartlarının ihlal edildiği de ifade edilmiştir. 

Ayrıca Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Aqşin Abdullayev, Şahlar Nezerov, Tural Haşımlı, Zülfü Qdimov ve Zakir Ceferov isimli 5askerin naaşlarını çatışma alanından çıkarılması amacıyla AGİT ve Uluslararası Kızılhaç Komitesi temsilcilerinin aracılığı ile bir anlaşma yapıldığı ifade edildi.

Kamupersoneli.net | ANKARA