Gündem

Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne 392 Hamile Çocuk İddiası Nedeniyle Soruşturma Başlatıldı

Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çoğunluğu Suriyeli çocukların hamile olduğu durumda adli makamlara bildirilmediği gerekçesiyle beraber savcılığa ihbarda bulunuldu.

Söz konusu yapılan ihbar üzerine Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı hastanede görevli 59 sağlık görevlisi hakkında “Suçu bildirmeme” gerekçesiyle 16 Mart 2018’de soruşturma başlattı.

Diğer yandan Savcılık tarafından İstanbul Valiliği’nden soruşturma izni istenildiği belirtildi. Ayrıca; İstanbul Valiliği tarafından 59 sağlık görevlisi hakkında soruşturma izni verdiği belirtildi.

BAKANLIK AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Bu konuyla alakalı olarak Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklama içerisinde ise;

Medyada, Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile ilgili çıkan haberlere ilişkin açıklama gereği görülmüştür.

Bakanlığımıza bağlı tüm hastanelerde olduğu gibi Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesinde de 18 yaş altında doğum yapan tüm kadınların adli mercilere bildirimi eksiksiz olarak yapılmaktadır.

Haberde bahsedilen hastaların, gebe polikliniği ve doğumhane dışında başka şikâyetleri sebebiyle KBB, İç Hastalıkları ve Çocuk Polikliniğine başvuran hastalar olduğu anlaşılmıştır.

Bu vakaların ilerleyen süreçte gebe polikliniği ve doğumhaneye başvurduklarında gerekli bildirimlerin yapıldığı da saptanmıştır.

Olası bir aksaklığa sebebiyet vermemek için, Kadın Doğum Poliklinikleri ile birlikte diğer polikliniklere başvuran 18 yaş altı gebelik teşhisi almış tüm hastaların Sosyal Hizmetler Uzmanı vasıtasıyla İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesine bildirilmesi gerektiği konusunda hastane çalışanları tekrar bilgilendirilmiştir. Bilgilerinize saygı ile sunulur.” ifadelerine yer verilmişti.

Kamupersoneli.net I ANKARA