Gündem

Bahçeli: "Af yasası gayet açık ve nettir!"

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gazetecilerin  af yasa tasarısı ile ilgili sorularını yanıtladı. Bahçeli, “Cumhur İttifakı çatısı altında tezat ve tersliklerin yaşanmaması, konunun istismar edilmemesi maksadıyla 24 Eylül 2018 tarihli kanun teklifimizi bugünden itibaren beklemeye aldığımızı önemle ifade etmek isterim” şeklinde konuştu.

Af Yasası Cumhurbaşkanı’na sunuldu

Son dakika af haberleri kapsamında ceza infaz düzenlemesi değişikliğini takip eden kişileri yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Yeni infaz düzenlemesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunum yapıldı. Geçtiğimiz dönemlerde de aktarıldığı gibi infaz düzenlemesi bir genel af niteliğinde olmayacak.

Bahçeli: “Yasa gayet açık ve nettir”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Partimizin, cinsel istismar veya terör suçlarına nasıl yaklaştığı kuşku ve tartışma götürmeyecek aleniliktedir. Cumhur İttifakı çatısı altında tezat ve tersliklerin yaşanmaması, konunun istismar edilmemesi maksadıyla 24 Eylül 2018 tarihli kanun teklifimizi bugünden itibaren beklemeye aldığımızı önemle ifade etmek isterim” dedi.MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 2. yargı paketinin hazırlık aşamasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bazı suçların kapsam dışında tutulmasıyla ilgili değerlendirmesine yönelik yazılı açıklama yaptı.

Bahçeli, Milliyetçi Hareket Partisi’nin “Bazı Suçlarla İlgili Ceza Sürelerinden Şartlı İndirim ile Tutuklu ve Hükümlülerin Salıverilmesine Dair Kanun Teklifi”ni 24 Eylül 2018 tarihinde TBMM’ye sunduğunu hatırlatarak, “Hükümlü olanların tabi oldukları infaz hükümlerine göre çekmeleri gereken toplam ceza süresinden beş yıl indirilmesi hedeflenmiş, kanuni düzenlemenin hangi suç kategorilerini baz ve esas aldığı detaylı şekilde belirlenmiştir. Üstelik hükümlülerin birden fazla cezası olması halinde beş yıllık indirimin her bir ceza için ayrı ayrı uygulanmayacağı, meri infaz hükümlerine göre çekilmesi gereken toplam cezadan bir defaya mahsus olmak üzere yapılacağı amaçlanmıştır. Mezkur kanun teklifimizin ayrı ayrı madde gerekçeleri ve temelini teşkil eden hukuki gerçekleri gayet açık, net ve şeffaftır” dedi.

Bahçeli: “Kılıçtaroğlu neyi kastediyor bilmiyorum”

Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “İdlib’ten gelecek olan Suriyelilerin tamamının eli kanlı” ifadeleriyle ilgili “Teröristlerin kimler olduğunu tanımakta zorluk çekiyor. Türkiye’deki teröristlerle dayanışma içerisinde olanın, oradaki baskılar nedeniyle Türkiye’ye göç etmek isteyen çoluk çocuğu terörist ilan etmek çok ayıp bir şeydir” dedi.

Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Türkiye’nin İdlib açıklamasını Putin belirliyor” açıklamasıyla ilgili ise “Türkiye’nin dış politikasını Rusya tayin etmiyor. Cumhurbaşkanı ve Cumhurbaşkanlığı Hükümeti’nin kurulları tayin ediyor. Neyi kastediyor bilmiyorum. İyi ki Amerika tayin etmiyor” ifadelerini kullandı.