Gündem

Bahçeli: Cumhurbaşkanı Yardımcılığını Üstlenmem Yakışık Almaz!

Referandum süreci mitinglerini Elazığ’da başlatan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in “Ben sayın Bahçeli’nin inşallah, sayın Cumhurbaşkanı’nın yardımcısı olmasını çok önemsiyorum ” sözlerine, “Devlet Bahçeli, bir siyasi kurum olan, 48 yıllık geleneği, göreneği olan bir siyasi partinin genel başkanı. Böyle bir partinin Genel Başkanı’nın Cumhurbaşkanlığı yardımcısı gibi bir sıfatla görev üstlenmesi yakışık almaz. MHP’yi kimse bir yere yamalamaya kalkmasın” diyerek tepki gösterdiı.

Bahçeli, Elazığ mitingi sonrası gazetecilerin gündeme ilişkin sorularına şu yanıtları verdi:

DİKTATÖR TÜRKÇE DEĞİL!

(Evet çıkarsa Erdoğan diktatör olur eleştirileri) ”Zannetmiyorum. Bu kadar yılın tecrübesine dayalı yapılmış olan çok acımasız eleştirilere karşı sayın Cumhurbaşkanı eğer gelecekte yönetimde tekrar etkin bir konumda olursa, bu konuları dikkate alarak çalışmalarını sürdürür. Türkiye’de diktatör olmaz. Bir defa diktatör Türkçe değil.”

İDAMLA İLGİLİ YASA TEKLİFİ GELDİĞİNDE MHP DESTEK VERMEYİ DÜŞÜNÜYOR

(Erdoğan’ın idam ile ilgili ‘gereği yapılır’ sözleri) ”Daha evvelki anayasa değişikliği çerçevesinde biz, özellikle savaş ve savaş benzeri hallerde idamın kalkmasından yana olmadığımızı söyledik. Ama aradan geçen zaman içinde, Türkiye’yi yönetenler, özellikle de AB ile ilişkiler çerçevesinde, idamın kaldırılıp kaldırılmaması konusunda tartışmalara girdiler ve bunun uygulanamaması için de 6. protokolü Türkiye imzaladı. Şimdi ise toplumsal bir talep var. Bu talep karşısında yönetim cevap vermek durumunda.  Bugün de bakıyoruz, idamı gerektirebilecek tüm şartları uygulayan bir güruh türedi Türkiye’de. Kadına şiddetten tutun terör faaliyetlerindeki caniliğe kadar. Bu talep artıyor. Bu sebepten dolayı, tabii bunu çok yönlü ele alarak, dikkate alarak hareket etmek lazım. TBMM’ye idam ile ilgili herhangi bir yasa teklifi geldiğinde MHP destek vermeyi düşünüyor.”

16 NİSAN ONLAR İÇİN DE BİR KURTULUŞ GÜNÜ

(Avrupa’nın referandum sürecinde Türkiye’ye karşı sergilediği tavır) ”Onun birden fazla sebebi olduğu kanaatindeyim. Ama Türkiye’nin kendi iç siyasetinde meydana gelen tartışmalardan yararlanmak suretiyle Türkiye üzerinde geçmişte başlatılmış, fakat sonuçlanmamış bir hesaplaşmayı gündeme getirmeye çalışıyorlar. Onun için 16 Nisan onlar için de bir kurtuluş günü olacak. Yani biz Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini değiştiriyoruz. Ama onların rejim değişikliğine ihtiyacı var… Monarşiyle yönetilmiş olan yerlerde zannediyorum bir rejim değişikliğine gidilmek suretiyle demokratikleşme sürecini Türkiye’deki gibi bir sisteme benzer hale getirirlerse başarılı olurlar.”

ONLARIN İHRAÇ SEBEBİ ÇOK KABARIK

(Partiden ihraçlar) ”Onların ihraç sebebi çok kabarık. Demeçleri var, televizyonlara çıkıp konuşmaları var. Onların, bunları söylerken partide kalmayı arzulamaları yanlıştır. Madem onları söylüyorsun, parti tüzüğü ve programı dışında düşünüyorsun o zaman kendi kendine bir karar ver demek daha doğru olurdu. Diyemedikleri için biz ayıklıyoruz.”

”HAYIR” DİYEN HERKESİ İHRAÇ ETMİYORUZ

(Partide hayırcıların ihraç edildiği söylemleri) “Hayır” diyen herkesi ihraç etmiyoruz. O, bir düşencedir, zaman içinde “evet”e dönüşme ihtimali de vardır. Ama “hayır” kisvesi altında, değişik ilişkilerle, MHP’nin varlığını zedeleyebilecek davranışlar ihraç sebebidir. Tüzüğümüze ve parti politikamıza göre aykırı davranışlardır. Metin Feyzioğlu ile bir milletvekili Anadolu’yu neden dolaşır?

KEÇİ ADASINA KENDİSİ GİTSİN

(Akşener’in ‘Bahçeli ile Keçi Adası’na gidelim’ sözleri) ”Keçi Adası’na niye çıkacakmışız ki? Kendisi gitsin. Bizim onunla işimiz kalmamıştır. Hiçbir faaliyeti bizim merakımız içinde değil. Allah yolunu açık etsin. Bizden uzak kalsın da.”

ŞEYTANİ BİR DÜŞÜNCEDİR

(Barzani’nin partisinin evet kararı) ”Barzani ‘evet’ dedi diye MHP’yi ilişkilendirip, MHP’ye karşı kara bir propaganda düşünmek şeytani bir düşüncedir. Onun ciddiye alınacak bir tarafı yoktur.”

KAMUPERSONELİ.NET