Gündem

Bahçeli'den SON DAKİKA Ekrem İmamoğlu açıklaması: Bedeli ağır olur

Millet İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nun, AKP’nin itirazı ile yeniden sayılan oylar hakkında sarf ettiği ” süreci uzatmasınlar, mazbatamızı versinler” çıkışına sert yanıt verdi. İmamoğlu’nun mazbata istemesini vatandaşları sokağa dökme çabası olarak algılayan Devlet Bahçeli, son dakika yaptığı yorumda ”CHP’nin İstanbul adayının mazbata diye tutturması akla ziyandır. Kimse sokaklardan medet ummasın, kaos şakşakçılığına soyunmasın, bedeli hakikaten ağır olur” ifadelerini kullandı.. Aynı açıklamalara benzer açıklama yapan Binali Yıldırım’da son sözün YSk olduğunu, erken bir başkanlık ilan edilmesinin kötü sonuçlar doğuracağını söyledi.. 

Konuya ilişkin CHP lideri Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine ilişkin Twitter hesabından açıklama yapmıştı. Kılıçdaroğlu twitter hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi..

Kesin olmayan YSK verilerine göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen İmamoğlu’na bir an önce mazbatasının verilmesi gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

“İstanbul halkı tercihini yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasının bir an önce verilmesi gerektiğini hatırlatıyor ve bu sürecin sona erdirilmesinin, İstanbul’un ve ülkemizin yararına olacağının bilinmesini istiyorum” ifadesini kullanmıştı..