Gündem

Bakan Açıkladı ! 2 Milyon Kişi Türkiye Sınırına Gelebilir

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Tahran Zirvesi sonrası Antalya’da önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Çavuşoğlu burada yaptığı açıklamalarında 2 milyon kişinin Türkiye sınırına gelebileceğini ifade ederek hazırlıklarını yaptıklarını aksi takdirde insani dramların oluşacağını vurguladı.

2 MİLYON KİŞİ TÜRKİYE SINIRINA GELEBİLİR

Konu ile ilgili olarak Bakan Çavuşoığlu gazetecilerin göç yaşanma durumuyla ilgili sorularını yanıtladı. Bakan Çavuşoğlu bu konu ile ilgili olarak “Geçenler de Almanya Dışişleri Bakanlığıyla yapılan toplantıda, böyle bir saldırı devam ederse insanlarını evlerini terk ederek, Türkiye ya da başka bölgelere göç edileceği söylendi. Ben de böyle bir riskin olduğunu söyledim.” dedi. Ayrıca Bakan Çavuşoğlu açıklamalarının devamında 2 milyona yakın insanın Türkiye sınırına gelebileceğini bu tehdidin olduğunu ifade etti. Bunu Avrupalı muhataplarına söylediklerini böyle bir durumda baskının her yeri etkileyeceğini buna karşı da ortak tedbirlerin alınması gerektiğini ifade etti.

Tüm bunların yanı sıra Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu açıklamalarında “BM önemli çatı örgütü olarak, insanların evlerini terk etmemesi için eğer terk etmek zorunda kalırsa en kısa zamanda barınması için fikirlerimizi söyledik.” ifadelerine yer vererek hazırlıklarını yapmaya devam ettiklerini aksi takdirde insani dramların oluşacağını vurguladı.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA