Gündem

Bakan Ağbal'dan Taşeron İşçilerin Sosyal Haklarına İlişkin Açıklama

Maliye Bakanı Naci Ağbal taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi ve sosyal hakları hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. Bakan Ağbal açıklamalarında taşeron işçilerin sosyal haklarının güvence altına alındığını da bildirdi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal TBMM Genel Kurulunda görüşülen, Bazı Vergi Kanunları ile Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının dördüncü bölümünde Milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Bakan Ağbal soruları yanıtlarken taşeron işçilerin sosyal hakları hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

Maliye Bakanı Naci Ağbal’a taşeron işçiler hakkında bir soru soruldu. Bunun üzerine konu ile ilgili olarak Maliye Bakanı Naci Ağbal açıklamalarında “2014 yılında, personele dayalı hizmet alımı ihalelerinde çalışanların mali ve sosyal haklarını güvence altına almak için çok önemli düzenlemeler yaptık” ifadelerine yer verdi.

“160 BİN PERSONEL BU ŞEKİLDE ÇALIŞMAKTADIR”

Maliye Bakanı Naci Ağbal açıklamalarında vatandaşların eğitim, sağlık ve diğer tüm kamu hizmetlerine erişebildiğini belirterek “Biz bu hizmetleri memurlar, sözleşmeli personel, işçiler ve personele dayalı ihaleler neticesinde çalışan personel alıyoruz. Bu sayededir ki örneğin bugün Sağlık Bakanlığında 160 bin personel bu şekilde çalışmaktadır.” ifadelerini kullandı.

“BENDE BÖYLE BİR BİLGİ YOK”

Maliye Bakanı Naci Ağbal açıklamalarında bir Milletvekili tarafından “ilk kez bir kamu kurumunun ödemelerini zamanında yapmadığını” söylediğini aktararak açıklamalarına şöyle devam etti:

“Bende böyle bir bilgi yok. Ödenekler üçer aylık dönemler içerisinde serbest bırakılır. Bütün kamu kurumları da ihale ödemelerine ilişkin planlamaları yaparken ödeneklerin serbest bırakılmasına uygun bir şekilde planlama yaparlar. Özellikle hizmet alımına dayalı sözleşmelerde bunlar aylık periyodik ödemeler olduğu için, bu açıdan herhangi bir şekilde sorun yaşanmaması gerekiyor. Ama şu olabilir belki: Herhangi bir kamu kurumunda taşraya ödenekler dağıtılırken, gerekli planlamalar yapılmamış ise birkaç istisnai yerde böyle bir durumla karşılaşılmış olabilir.”

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA