Gündem

Bakan Akar'dan net açıklama: Çekilmezlerse devam ederiz!

ABD ile Türkiye arasında Suriye’de yapılan Barış Pınarı Harekatı ile ilgili olara teröristlere 120 saat verilmişti. Kayseri’deki toplu açılış töreninde açıklama yapan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, operasyonla ilgili olarak dikkat çekici bir açıklama yaptı.

AKAR O İDDİALARI YALANLADI!

“Hazırlıklarımız tam, teröristler çekilmezse harekat devam eder.” Diyen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kürtlere saldırıldığı ve sivillere zarar verildiği iddiaları hakkında da net bir açıklama yaparak iddiaları yalanladı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın açıklaması şöyle:

“Harekat meşru müdafaa hakkı çerçevesinde yapılmaktadır. Komşularımızın toprak bütünlüğüne saygılıyız ama sınırlarımızda terör örgütü istemiyoruz. Kürtlere saldırıldığı ve sivillere zarar verildiği gibi saçmasapan iddialar var. Herkes bilmelidir ki PKK, YPG Kürtlerin, DEAŞ da İslamiyetin temsilcisi olamaz.

SAHTEKARLIKLAR ORTAYA ÇIKTI

Dünyanın bu namertlerin gerçek yüzünü görmesini istiyoruz. Kimyasal silah kullanıldığı iddiasıyla kara propaganda yaptılar. Arkadaşlarımız iyi çalışarak bu sahtekarlıkları ortaya çıkardılar. Biz yasaklanan hiçbir mühimmatı kullanmadık. Zaten bu mühimmatlar TSK’nın envanterinde yoktur.

HAREKAT KALDIĞI YERDEN DEVAM EDECEK

Harekata 5 gün ara verdik. Teröristler güvenli bölgeden çıkacak. Silah, mühimmat ve mevzileri yok edilecek. Bunlar gerçekleşmezse harekat kaldığı yerden devam edecek. Birliklerimizin hazırlığı tamdır, morali yüksektir.”