Gündem

Bakan Albayrak'a EYT Soruldu: Hükümetten Yeni Sevindirecek Sistem

Emeklilikte yaşa takılan yüz binlerce kişi, hükümetin yeni çalışmasını bekliyor. AK Parti tarafından hafta sonu Kızılcahamam kampı gerçekleştirildi. Kampta yeni bir sistem çalışmasının sinyalleri verildi. AK Parti’nin yeni dönem stratejisinin belirlendiği kampta, en fazla soruya muhatap olan isim, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak oldu.

Konu ile ilgili Bakan Albayrak’a EYT hakkında çok sayıda soru yöneltildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, EYT’lilerle ilgili beklentilere cevap verebilmek adına Sosyal Politikalar Kurulu Başkanı Prof. Dr. Vedat Bilgin’i görevlendirmişti.

YENİ EMEKLİLİK SİSTEMİ

Oluşturulan bir çalışma grubunun enine boyuna araştırdığı konunun, kampta da gündeme geldiği öğrenildi. Bakan Albayrak bu yöndeki sorulara cevap verirken, yeni bir emeklilik sistemi üzerinde çalıştıklarını kaydetti. Edinilen bilgiye göre Albayrak, vatandaşın çalışırken aldığı maaşı emeklilikte de alabileceği bir sistemden söz etti. Sisteme göre alınan maaşta bulunan ek ödemeler çıkarıldıktan sonra kalan net tutar kadar emekli maaşı ödenmesi üzerinde duruluyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk da toplantıda konunun gündeme gelmesi üzerine üç-dört model üzerinde çalıştıklarını ama en iyi modelde bile bütçeye çok büyük külfet çıktığını kaydettiği öğrenildi. Konuyla ilgili çalışmaların devam ettiği, bu yıl içerisinde netleşeceği ifade edildi.