Gündem

Bakan Albayrak'tan Önemli Bir Açıklama Daha: Tüm Tedbirler Alındı

Tarım ve Orman Bakanlığından bir açıklama yapıldı. Söz konusu açıklamada gıdada üretimden tüketime tüm zinciri dijital ortama taşıyacak Dijital Tarım Pazarı (DİTAP) uygulamaya konulduğu ifade edildi.

TÜM TEDBİRLER ALINDI

Bunun üzerine internetten gerçekleşen toplantıda Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak bir açıklama yaptı.

Albayrak açıklamalarında “Ekim dönemini kaçırmamak için tüm tedbirlerimizi aldık Fırsatçılara söylüyorum, normalleşme sürecinin başlamasıyla Bakanlığım adına çok daha sert ve net tedbirler alacağız.” ifadelerini kullandı.

“SORUMLULUK ÜSTLENDİK”

Ayrıca Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak daha önce yaptığı açıklamalarında tedbirler hakkında şu ifadeleri kullanmıştı:

“Sağlık alanında ortaya koyduğumuz dayanışmanın benzerini ekonomi alanında da ortaya koyduk. Özellikle G-20 çatısı altında, zor durumdaki ülkelere destek sağlanmasının mutabakat metninde yer alması için sorumluluk üstlendik.

“TEDBİR SETİNİ HIZLI BİR ŞEKİLDE DEVREYE ALDIK”

Şurası kesin ki bu hasar, 1929 buhranından da büyük olacak. Çin’de 44 yıl aradan sonra çeyreklik bir küçülme tablosu beklenirken, ABD’de işini kaybedenlerin sayısı 4 haftada 26 milyonu aştı.

Türkiye olarak koronavirüs salgınıyla, kur saldırılarının etkilerini gidermek ve ekonomimizin bağışıklık sistemini güçlendirmek adına yoğun bir mücadele verdiğimiz dengelenme sürecinin sonunda karşılaştık. Dengelenme sürecinin kazanımları sayesinde Ekonomik İstikrar Kalkanı gibi kapsamlı bir tedbir setini çok hızlı bir şekilde devreye aldık.”

6 AYLIK BORÇLAR ERTELENMİŞTİ

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, mayıs ve haziran aylarında vadesi gelecek Hazine destekli kredi geri ödemelerini faizsiz olarak 6 ay ertelediklerini vurguladı. Albayrak, “Böylelikle çiftçimize yaklaşık 6 milyar liralık kredi borcunu öteleme imkanı sunuyoruz” demişti.