Gündem

Bakan Albayrak: Türkiye'de Referandum Neden Birilerini Rahatsız Ediyor!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Mimar ve Mühendisler Grubu’nun düzenlediği toplantıya katıldı. Bakan Albayrak burada önemli açıklamalarda bulundu. 

Bakan Albayrak, dünyanın kritik dönemlerden geçtiği bu günlerde, yüzyılın kaderinin yeniden yazıldığı bu dönemde Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ve MMG’nin çok önemli bir rol oynayacağını ifade ederek Eski dönemde mühendis ve mimarların, toplumun sadece belirli bir kesiminin seçtiği meslekler olduğunu söyledi.

Bakan Albayrak konuşmasına söyle devam etti, “Hakiki anlamda toplumsal değerleri temsil eden kişilere bakıldığında, muhafazakar kesim, çocuklarının toplumsal değerlerinden kopmasından korktuğu için onları okutmak istemiyordu. Menderes sonrası dönemde bu kırıldı ve aileler çocuklarını büyük şehirlere gönderdi. Ben de bu dönemin ilk temsilcilerinden birinin oğluyum. Özal’dan sonra ise rekabetçi bir kesim yetişti. Ancak 1991’den bu yana çok istenen düzeye gelinemedi.”

Bakan Albayrak, ülkenin büyük ve güçlü bir Türkiye idealine kavuşması için alt katmanların hepsine iş düştüğünü belirterek, yerli mimar ve mühendislere güvenmenin önemine vurgu yaptı.

”TÜRKİYE’DEKİ REFERANDUM NİYE BİRİLERİNİ RAHATSIZ EDİYOR”

Türkiye’nin başında bir dünya lideri olduğunu söyleyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, “Türkiye’de bir referandum olacak, dünya ayakta… Türkiye’deki referandum niye birilerini rahatsız ediyor? Yüzyıllar boyunca bu toprakların zerre hayrını düşünmeyen birileri bir safta birleşmişse, kimse kusura bakmasın bu referandum çok önemli… Artık başka bir Türkiye var. Yüreğinde vicdanı olan herkes elini kalbine götürüp bakacak, Türkiye son 15 yılda nereden nereye geldi? açıklamalarını yaptı. 

Referandumun ülkenin gerçek davası olduğunu hatırlatan Bakan Albayrak, Son birkaç yıldır içinde hasedi ve menfaati biriktirip bir takım kılıflara sararak Başkanlık sistemi konusunda “ama” diyen kişilere dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

”ANDERSEN’DEN MASALLAR DÖNEMİ BİTTİ”

Dünyada zenginliğin ve gücün her geçen gün Batı’dan Doğu’ya kaydığını ve dünyayı zor günlerin beklediğini ifade eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, “Andersen’den masallar dönemi bitti. Biz artık yaşayarak öğreniyoruz. Yüzyıllardır bu topraklardaki darbe girişimi ilk defa başarısız oldu. Bu millet artık öyle cesaretli ve farkında ki sahip olduğu kazanımlara başta da lideri olmak üzere sahip çıkıyor, elhamdülillah… Eğer birlik ve beraberlikte Türkiye gelecek 10 yıl ayakta kalırsa, bu millete kimse hiçbir şey yapamaz. Bu yüzyılın kaderi de bunun üzerine şekillenir. Tek millete karşı olmak, bu topraklardaki 80 milyonu bir millet olarak görmemek demektir. Tek millete kim karşı çıkıyorsa, defolsun gitsin. Kimse kusura bakmasın, biz bu bayrağa yüzyıllardır el değdirmedik, yere düşürmedik. Onlar başta olmak üzere, ülkeyi bölmeye çalışan terör örgütlerini dağlarda inlerine gömdük. Bu bayrağa el uzatanları da aynı şekilde gömmeye hazırız. Eğer bu anayasa ile ülke bölünecek olsa, en ön safta Kandil olur, FETÖ olur. Kusura bakmayın bu toprağın santiminde gözü olanı gömeriz. Aksini söyleyen defolsun gitsin.” ifadelerini kullandı.

Kamupersoneli.net – ANKARA