Gündem

Bakan Bozdağ: Darbe Sonrası 50 bin 504 Kişi Tutuklandı

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünce, Yozgat Cumhuriyet Meydanı’nda açılan Cezaevleri İş Yurtları Fuarı’na Bakan Bekir Bozdağ katıldı.

Bakan Bekir Bozdağ, katıldığı Cezaevleri İş Yurtları Fuarı’nda FETÖ ile ilgili yürütülen soruşturmalar hakkında konuştu.

Bakan Bekir Bozdağ, “Herkes tutuklanıyor, gücü olan serbest bırakılıyor, gücü olmayan tutuklanıyor” gibi algıların olduğunu ve bu algıların; FETÖ, diğer terör örgütleri ve Türkiye aleyhinde çalışan çevrelerin oluşturduğunu dile getirdi ve şöyle devam etti:

“Şu ana kadar, 15 Temmuz’dan sonraki süreçte, 168 bin 801 kişi hakkında adli işlem yapıldı. 615 kişi gözaltında, 8 bin 69 kişi hakkında yakalama kararı var, yani firardalar, kaçaklar. 50 bin 504 tutuklu var, 48 bin 371 adli kontrol altında serbest bırakılmış kişi var ve bunlardan ayrıca 8 bin 551 kişi de tutuklandıktan sonra adli kontrolle serbest bırakılmış, 433 kişi de adli kontrol olmaksızın serbest bırakılmış.”

Bakan Bekir Bozdağ binlerce kişinin adli kontroller ile serbest bırakıldığına fakat Türkiye’de 2 kişi üzerinden tartışmaların yürütüldüğünü dile getirerek şunları söyledi:

“İki kişi tahliye oldu, efendim sanki herkes böyleymiş gibi. Halbuki onlar, diğer 56 bin civarındaki insandan sadece ikisi. 56 bini tartışan var mı? Yok. Tartışanlar da yargıyı yıpratmak, iktidarı yıpratmak için bunu yapıyor. Rakamlar ortada. Dolayısıyla herkese kanunların eşit uygulanması lazım, eşit uygulanıyor. Eşit uygulandığında da şöhretli bir aileye yakın veya onlardan biri olmak sanki ayrıcalık gibi takdim ediliyor, eşitliğin dışına çıkılmış gibi takdim ediliyor. Bilmenizi isterim ki bütün bunların tamamı bir algı operasyonudur, Türkiye’de yanlış algı oluşturmaya dönük bir çabadır.”

Kamupersoneli.net – ANKARA