Gündem

Bakan Bozdağ, Gülen'in İadesini Görüşmek İçin ABD'ye Gidiyor

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, terör örgütü elebaşaı Fetullah Gülen’in iadesi ve tutuklanması için ABD Adalet Bakanı ile görüşecek.

Bakan Bozdağ, görüşme için yarın ABD’ye hareket edecek ve iadeye ilişkin görüşme 8 Mayıs 2017 Pazartesi günü gerçekleştirilecek. Bakan Bozdağ, görüşmede, Gülen’in iadesine ilişkin ABD’ye gönderilen 4 dosya hakkında detaylı bilgi verecek ve bu dosyalara ilişkin yürütülen soruşturmaları da ABD Adalet Bakanı’na aktaracak.

Gülen’in İadesi İçin Yeni Deliller Sunulacak

Bakan Bozdağ, darbe girişimi emrini veren Fetullah Gülen hakkındaki bilgi ve belgeleri Bakan Sessions’a sunacak ve Gülen’in geçici olarak tutuklanması talebini dile getirecek. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından açılan soruşturmalarda, darbe girişiminin arkasında Gülen’in olduğuna dair kanıtların iade edilmesi için yeterli olduğunu ifade etti. Bu deliller de ABD Adalet Bakanı Sessions ile paylaşılacak.

Ayrıca görüşmede, Türkiye-ABD arasında suçluların iadesine ilişkin anlaşma hatırlatılacak ve Gülen’in geçici tutuklanmasının zorunlu olduğu aktarılacak. Türkiye tarafından gönderilen geçici tutuklama dosyaları da Bozdağ ile Sessions’ın görüşmelerinde yer alacak.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA