Gündem

Bakan Bozdağ: Şehit Başsavcı Görünmez Kahramanlardan Biri

Başsavcı Alper ve makam şoförü Muzaffer Akşehirli için Denizli Adalet Sarayı önünde tören düzenlendi. Tören öncesinde Şehit Başsavcı Mustafa Alper’in annesi, eşi ve kızlarıyla bir araya gelen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, taziyelerini iletti ve sabır diledi. Bakan Bozdağ, tören sırasında da aileyi sık sık teselli etti.

Şehir Başsavcı Mustafa Alper ve şoförü için düzenlenen törende Adalet Bakanı Bekir Bozdağ bir konuşma yaptı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ törende yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

“ŞEHİT OLMUŞTUR”

“Rabb’im mekanlarını cennet eylesin. Biz biliyoruz ki şehitler ölmez. Görevine giderken, vatanına, milletine hizmet için yola çıktığı sırada geçirdiği kazayla şehit olmuştur.”

“GÖRÜNMEZ KAHRAMANLARDAN BİRİDİR”

“Özellikle 15 Temmuz 2016’da yaşadığımız hain ve kanlı darbe teşebbüsü sırasında milletine, devletine, hukukuna, adaletine bağlı adli yargıdaki kahramanlar, bu darbe teşebbüsünün başarısızlığında büyük rol oynamışlardır. Ben buradan yargıda görev yapan bütün savcılarımızı ve hakimlerimizi hukukumuza, milletimize, devletimize, vatanımıza, demokrasimize, cumhuriyetimize, bayrağımıza ve milletimizin iradesine canı pahasına sahip çıktıkları için… Belki Türkiye’de çok az kişi bilir ama Mustafa Alper Başsavcım, bu darbe teşebbüsünün yenilmesinde, başarısızlığa uğratılmasında görünmez kahramanlardan biridir. Yaptıkları ile aldığı risk ile ortaya koyduğu cesaretle, ortaya koyduğu adamlıkla milletine ve devletine gerçekten ifade edemeyeceğim derecede büyük hizmetin altına imza atmıştır.”

Kamupersoneli.net – ANKARA